Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30.04.2024 11:43

Озеленили територію однієї з міських шкіл

6630a2a95ea57__Толока-2.jpg

У запорізькій гімназії № 94 докладають максимум зусиль, аби зробити прилеглу територію особливою та доглянутою. Зокрема колектив долучився до загальноміської толоки, яка стартувала в місті наприкінці березня. Працівники школи висадили квіти та пофарбували спортивний майданчик. 

На облаштованих міні-клумбах на подвір’ї закладу тепер ростимуть чорнобривці. Саме ці квіти обрали не випадково - у кожного українця вони асоціюються з родинним затишком. А ще символізують мамину ласку та добро. Загалом під час толоки освітяни висадили на території гімназії 72 кущі чорнобривців. Також учасники толоки прибрали від сміття територію дитячого майданчика та виконали реконструкцію ігрових елементів.

- У нас є укриття, яке працює цілодобово та вміщує понад 1200 людей. Поруч з ним розташований дитячий майданчик. До нас приходять з дітьми, тому ми вирішили привести цей майданчик до ладу. Зробили гойдалки, відновили лавочки, пофарбували всі елементи майданчика. Повністю його відновили і вирішили прикрасити квітами, бо квіти - як діти,  - зазначила директорка запорізької гімназії № 94 Вікторія Яковлєва.

Також під час толоки педагоги пропололи розарій. А ще на деяких клумбах висадили канни. Працівники гімназії зазначають, що з нетерпінням чекають літа, аби насолоджуватися красою цих квітів. А ще в рамках толоки на території навчального закладу облаштували стежку та восени вздовж неї планують висадити дерева.

Прикрасили в рамках великого прибирання освітяни і вхід до навчального закладу. Встановили вазони з квітами. А ще привели до ладу територію, де облаштований клас просто неба. Поруч є й столик для гри в теніс. У класі на свіжому повітрі, кажуть, можуть проходити заняття групи продовженого дня. А ще в закладі наголошують - це чудове місце для відпочинку під час перерви. Не забули учасники толоки і про спортивний майданчик – його теж пофарбували.

В рамках толоки одну з будівель гімназії прикрасили банером з картою України.

Територія гімназії завдяки толоці стала ще кращою. Але працівники закладу не збираються зупинятися: на яскравому різнобарвному дитячому майданчику восени планують облаштувати алею, вздовж якої теж з'являться  зелені насадження.