Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

01.05.2024 16:57

Кількість шелтерів для вимушених переселенців зростає

663243bcba2a7__photo1714568329.jpeg

Додаткове відділення для родин з дітьми, а також людей похилого віку відкрили в шелтері в Олександрівському районі. Прихисток облаштувала громадська організація «Захист жінок України» у співпраці з міжнародними та всеукраїнськими благодійними організаціями.

Прихисток розташовується на першому поверсі відділення. Раніше благодійники вже облаштували в частині приміщення кімнати для мам з дітками. Тепер же територію шелтера збільшили. Наразі тут з комфортом можуть розміститися 40 людей. У шелтері є все необхідне для комфортного проживання – зручні двоповерхові ліжка, кухня з усім необхідним обладнанням, санітарні кімнати. Активну участь в облаштуванні прихистку взяли також і інші благодійні організації - УВКБ ООН, «Українська освітня платформа», «Карітас Запоріжжя», «Сподівання», «Право на захист», «Будуємо Україну разом» тощо.

- Розширення кількості шелтерів – одне з питань, яке потребує оперативного вирішення. У Запоріжжі є чимало громадських організацій, які мають змогу залучати міжнародних партнерів. Міська влада зі свого боку надає приміщення з комунального фонду міста для облаштування подібних шелтерів для внутрішньо переміщених осіб, родин з дітьми. Організація «Захист жінок України» отримала вже 7 приміщень, облаштувала їх, і тим самим забезпечила жінок з дітьми з числа ВПО житлом на термін до пів року, - зазначила секретар міської ради Регіна Харченко.

Також у Запоріжжі з березня функціонує шелтер для маломобільних категорій населення. Його облаштував БФ «АРТАК Разом до мрії» у партнерстві з БФ «Схід SOS». Цей сучасний комфортний простір повністю пристосований під потреби людей з інвалідністю та маломобільних громадян, які евакуюються до Запоріжжя. Тут вони можуть проживати до моменту виїзду в інші регіони чи за кордон і будуть забезпечені допомогою психологів, юристів і соцпрацівників. Наразі в шелтері проживає 21 людина. В подальшому благодійники планують розширити прихисток та облаштувати додаткові кімнати в поруч розташованому приміщенні, аби ще більше людей могли виїхати з небезпечних територій та почуватись у безпеці.     

IMG_6508.jpg IMG_6523.jpg IMG_6546.jpg photo1714568329-(1).jpg