Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.05.2024 18:50

Облаштування укриттів у навчальних закладах – пріоритет для міста

6634b7ae670fa__02052024Osvita.jpg

Створення безпечних умов для навчання дітей – один з найважливіших напрямків роботи міської влади. Зокрема це стосується облаштування укриттів у навчальних закладах, передусім у школах.

Для цього місто залучає всі наявні можливості - державні субвенції, кошти міського бюджету та міжнародних гуманітарних, благодійних організацій. Однак існує ще один важливий ресурс – можливість співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Питанням реалізації спільних проєктів з міжнародними фінансовими організаціями у сфері освіти була присвячена нарада під головуванням заступника міського голови Елли Слепян, яка пройшла сьогодні у міськвиконкомі. У заході взяли участь заступник міського голови Сергій Білов, представники низки профільних міських департаментів та «Інституту розвитку міста».

Учасники наради зазначили, що на сьогодні Запоріжжя співпрацює з міжнародними партнерами за низкою напрямків. Один з них стосується планів термомодернізації шкіл, дитячих садків. Тут у міста є спільні проєкти з Європейським інвестиційним банком та німецьким банком KfW, які знаходяться на різних етапах реалізації.

Заступник міського голови Елла Слепян зазначила, що у сучасних умовах пріоритетом для міста залишається облаштування  укриттів у школах. Саме у цьому напрямку необхідно вести діалог з міжнародними партнерами. Зокрема щодо можливості використання хоча б частини коштів, які вони планують надати місту, на облаштування укриттів у школах, а не на термомодернізацію навчальних закладів.

Найближчим часом планується опрацювати це питання з представниками міжнародних фінансових організацій. Подальші дії міста залежатимуть від результатів цього діалогу.