Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.05.2024 09:05

Міжнародний день боротьби за права інвалідів

6634c643654c1__інваліди.png

Світовий календар визначних дат має і спеціальний Міжнародний день боротьби за права інвалідів, який відзначається щороку 5 травня. Люди з обмеженими можливостями не вимагають для себе особливих умов, а лише хочуть, щоб не обмежувалися їхні права на освіту, роботу і місце у соціумі. Багатьом з них не пощастило вже на старті життя, інші втратили фізичну силу внаслідок хвороб чи травм. Але вони так само хочуть радіти життю, реалізувати свої здібності і бути корисними суспільству, як і всі люди. Хоча для цього їм доводиться докладати титанічних зусиль.

Жаліти їх і відводити очі – зовсім не ті почуття, яких потребують особи з інвалідністю. Зручний пандус вартує більше тисячі красивих слів. Інфраструктурна доступність, ширший вибір освіти і роботи – ось що потрібно таким людям. Адже труднощі в пересуванні містом, відмови у працевлаштуванні прирікають їх лише спостерігати життя за вікном своєї кімнати.

Що ми можемо? Озирнутися, підтримати, запропонувати супровід на якийсь цікавий захід. Розповсюдити інформацію про державну програму, за якою роботодавець, який працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця. Любов до ближнього – це передусім справи.

 

Секретар Запорізької міської ради                                                                              Регіна Харченко