Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.05.2024 13:29

Ліквідовано аварію на мережах холодного водопостачання

6638a109e5367__IMG_1908.jpg

У Запоріжжі продовжує працювати відокремлений підрозділ КП «Запоріжремсервіс» Муніципальна аварійна служба. Його основне завдання – усунення аварій та аварійних ситуацій на об’єктах житлового фонду та у громадських будівлях, що належать до комунальної форми власності. Крім того, фахівці служби беруть участь у ліквідації наслідків природного або військового характеру.

Щодня Муніципальна аварійна служба опрацьовує в середньому понад 120 звернень від мешканців Запоріжжя, які надходять до міського контакт-центру «15-80». У разі природних катаклізмів чи ворожих обстрілів кількість звернень збільшується в рази.

- Зараз найбільше звернень надходить стосовно електропостачання. Це пов’язано з тим, що ми переходимо з холодного сезону в теплий і в залежності від погодних умов люди доволі часто використовують обігрівачі чи кондиціонери. У зв’язку з цим іде суттєве навантаження на електромережі й виникають аварійні ситуації, - повідомив начальник Муніципальної аварійної служби Максим Скирта.

Днями до аварійної служби надійшло звернення від мешканців однієї з багатоповерхівок по бул. Центральному через відсутнє холодне водопостачання. Цей будинок - висотного типу та має 12 поверхів. Спеціалісти служби зазначають, що тиску, який іде на магістральних мережах «Водоканалу», не вистачає для мешканців всього будинку, зокрема верхніх поверхів. Тому для забезпечення всіх мешканців багатоповерхівки водою використовується спеціальний насос, який підкачує її до необхідного тиску.

- При обстеженні було виявлено, що вийшов з ладу саме насос підкачки холодної води. Бригада наших фахівців оперативно взялася за усунення аварії. Вони замінили насос підкачки холодної води та частину комунікацій, що підводяться до нього. Після чого виконали роботи з наладки насоса на звичайний режим роботи. По закінченню ремонтних робіт, які тривали близько трьох годин, мешканці будинку могли користуватися холодною водою у звичайному режимі, - розповів інженер Муніципальної аварійної служби Сергій Друзь.

Сьогодні фахівці служби провели завершальні профілактичні роботи з наладки електромереж насосної категорії.

IMG_1912.jpg IMG_1919.jpg IMG_1923.jpg IMG_1933.jpg IMG_1937.jpg IMG_1941.jpg