Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.05.2024 17:17

Прозорість та підзвітність перед громадою – головний принцип роботи оновленої влади Запоріжжя

6638e44c9d69d__20e77f2e-3a1b-4dbc-b715-fa8253f82c94.jpg

В умовах воєнного стану Запоріжжя продовжує жити і працювати, а міська влада – вирішувати актуальні для міста та містян питання. Концерн «Міські теплові мережі» продовжує готуватися до нового опалювального сезону, комунальні підприємства - готують сквери, пляжі до літнього періоду.

Цим та низці інших питань була присвячена загальноміська нарада з актуальних питань життєдіяльності міста, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко.   У нараді взяли участь заступники міського голови, представники департаментів, управлінь, районних адміністрацій міської ради, керівники комунальних підприємств.

Секретар міської ради Регіна Харченко зазначила, що нарада проходить за участі представників ЗМІ, адже тепер головний принцип роботи міської влади – максимальна прозорість та підзвітність перед громадою.

- Прозорість та підзвітність - це не примха та не піар-хід. Це вимога громади до влади. Це дієвий запобіжник корупції та зловживання. Це новий суспільний договір. Але давайте будемо відвертими, з прозорістю та підзвітністю у нас великі проблеми. Авторитетна інституція Transparency International два тижні тому оприлюднило за 2023 рік рейтинг прозорості українських міст. Найбільш прозорими містами в Україні було визнано міста Дніпро, Львів, Тернопіль. А найменш прозорим - місто Запоріжжя, - сказала Регіна Харченко.

Секретар міської ради поставила завдання всім головам районних адміністрацій, керівникам структурних підрозділів міської ради, міських комунальних підприємств, установ та організацій детально проаналізувати всі показники підзвітності та прозорості та невідкладно імплементувати рекомендації Transparency International.

- Доручаю заступнику міського голови - керуючому справами виконкому ради Олександру Голтвенку сформувати та очолити робочу групу міськради з підзвітності, детально вивчити досвід найбільш прозорих українських міст та підготувати Стратегію підзвітності Запорізької міської ради, - наголосила Регіна Харченко.