Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.05.2024 11:55

Запоріжанок привітали з Днем матері

66408520dcaab__IMG_8991.JPG

Урочистий захід з нагоди Міжнародного дня матері відбувся у кіноконцертному залі ім. О. Довженка.

На святкування з переглядом української кінострічки запросили мам-героїнь та багатодітних матерів, матерів-волонтерів, мам захисників, опікунські сім’ї, сім’ї вимушених переселенців, сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Загалом на захід запросили близько 250 людей.

Зі словами вдячності до запорізьких матусь звернулася секретар міської ради Регіна Харченко.

- Хочу подякувати всім запорізьким мамам. Подякувати за те, що ви виховували та продовжуєте виховувати дітей. За те, що ви залишилися у Запоріжжі, адже вірите у рідне місто. Окремі слова вдячності мамам наших захисників. Дехто з них втратив дітей, які загинули, захищаючи Україну. Це непоправна втрата для всіх, - сказала Регіна Харченко.

Далі - церемонія нагородження, під час якої Почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради та цінні подарунки отримали видатні матері нашого міста. Серед них - багатодітні мами, які мають почесне звання України «Мати-Героїня», матері загиблих захисників, волонтерки тощо.

Секретар міської ради наголосила, що міська влада буде підтримувати запорізькі сім’ї, які цього потребують. Зокрема сім’ї, які втратили дітей, батьків, які загинули, захищаючи нашу державу. Сьогодні це особливо важливо, такі сім’ї мають відчувати підтримку запоріжців. 

На завершення на всіх присутніх очікував перегляд сімейної кінокомедії українського виробництва «Крашанка». Зазначимо, організатори заходу, управління по роботі з молоддю та сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради.