Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.05.2024 12:45

Відома художниця презентує "тривожну" виставку скульптур

664482e8d0890__4d926230-8850-446b-a63d-546e8ad102d7.jpg

До Запоріжжя завітала українська мисткиня Жанна Кадирова. Вона - художниця, скульпторка. Її твори вже здобули визнання не лише в Україні, а й за її межами.   

З художницею зустрілась секретар міської ради Регіна Харченко. Говорили про розвиток культурної галузі в умовах війни. Зокрема, Жанна Кадирова розповіла про свій проєкт Russian Rocket – серію стікерів, які наклеюються на вікна будівель або транспорту і створюють візуальну ілюзію прольоту ракети за вікном. Також мисткиня поділилась своїми враженнями від Запоріжжя, зазначивши, що підкорена красою Хортиці.

Ще однією темою для обговорення стала необхідність переосмислення минулого, зокрема в культурній сфері. Крім того, під час зустрічі пані секретар міської ради запропонувала Жанні Кадировій провести у Запоріжжі персональну виставку. Тож запоріжці можуть познайомитись і насолодитись творчістю мисткині, відвідавши виставку «Тривога». Презентація відбудеться у неділю, 19 травня, в Туристичному інформаційному центрі.

«Тривога» - це серія артоб’єктів, створених художницею у під час перших трьох місяців війни, коли Жанна жила як вимушена переселенка в селі на Закарпатті. Цитований текст сирени, нанесений на графічні замальовки чи традиційні вишивки, уособлює всепроникність тривожного стану, в якому перебувають усі люди, що залишилися в Україні.