Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.05.2024 16:16

Запорізька міська рада відзначає День вишиванки

664600ed018cd__msg343984658-30296.jpg

Кожного третього четверга травня в Україні вже традиційно відзначають День вишиванки. Цього року День вишиванки припадає на 16 травня.

Вишиванка – це символ національної гордості, а також втілення традиційного українського мистецтва. Кожен вишивальний орнамент, кожен вишитий мотив - це не просто зображення, а історія, вкорінена в глибині часу, та символіка, що надихає та об'єднує народ.

Для Запоріжжя та усієї країни вже стало доброю традицією проводити до Дня вишиванки символічний флешмоб - одягатися у вишиті сорочки, робити фото та ділитися ними у соціальних мережах.

У національне вбрання сьогодні вбрались і члени виконавчого комітету, працівники департаментів, управлінь, інших структурних підрозділів Запорізької міської ради. Своїми фотографіями у яскравих вишиванках вони нагадують про важливість збереження та підтримки національних традицій, свою національну ідентичність, волю та єдність українського народу.

 

День-вишиванки-1.jpg День-вишиванки-ЖКХ.jpg День-вишиванки-архітектура.jpg День-вишиванки-економрозвиток.jpg День-вишиванки-ислужба-у-справах-дітей.jpg День-вишиванки-надзвичайники.jpg День-вишиванки-педагоги.jpg День-вишиванки-правове-забезпечення.jpg День-вишиванки-соцзахист.jpg День-вишиванки-внутрішня-політика.jpg