Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.05.2024 14:40

У Запоріжжі відбулось засідання виконавчого комітету

6645edfa0b777__IMG_9723.JPG

У міській раді відбулось перше засідання оновленого складу виконавчого комітету Запорізької міської ради. Були розглянуті понад 200 питань, що стосуються життєдіяльності міста.

На початку засідання секретар міської ради Регіна Харченко наголосила, що попередній формат проведення засідань виконкому був незадовільним. Нині виконком збиратиметься відкрито, за участі представників ЗМІ.

- Наша команда є прихильником абсолютної відкритості в роботі міської влади. Останній раз виконком фізично збирався в цьому залі у грудні минулого року практично в закритому режимі - без доступу журналістів. А після цього -  рішення виконкому взагалі приймалося без жодних доповідей та обговорень шляхом письмового опитування. Попередню практику прийняття рішень в закритому форматі, без доступу журналістів ми припиняємо. Відтепер засідання виконкому буде здійснюватися відкрито та гласно. З доступом журналістів. З доповідями та запитаннями, - зазначила Регіна Харченко.

Серед питань, які розглянули члени виконкому, зокрема зміни до програми «Повітряна армія Запоріжжя на 2024 рік». Аби забезпечити виконання спільних оборонних змін, в рамках цієї програми планується передати 50 мільйонів гривень Запорізькій обласній державній адміністрації у вигляді субвенції. Також розглядається можливість збільшення фінансування за «Програмою підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжі на 2024 рік» на 250 мільйонів гривень. Нагадаємо, 150 мільйонів гривень в рамках цієї програми були виділені з міського бюджету та передані до обласної влади, аби забезпечити підтримку захисників і захисниць, які воюють на Запорізькому напрямку.

Ще одне питання, яке обговорювалось –  затвердження Порядку взаємодії субʼєктів для заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Запоріжжі. В ньому прописані система реагування на екстрені випадки, чіткі алгоритми допомоги постраждалим від домашнього, гендерного насильства та притягнення до відповідальності осіб, які таке насильство вчиняють.

Також члени виконкому підтримали рішення про демонтаж інформаційних стендів, вивісок, об’єктів зовнішньої реклами, інформація на яких подана російською мовою. Нагадаємо, у Запоріжжі діє робоча група, яка проводить постійні рейди містом та фіксує випадки розміщення рекламних конструкцій, які не відповідають вимогам законодавства, зокрема російськомовні. Об’єкти, які розміщені з порушеннями – підлягають демонтажу. Його може виконати власник самостійно, або ж відбудеться примусовий демонтаж силами комунальних підприємств.

Також на засіданні розглянули питання оформлення ордерів на право власності мешканцям гуртожитків Запоріжжя за фактом проживання.

Повне відео засідання виконавчого комітету можна буде переглянути на сайті Запорізької міської ради у розділі «Відеотрансляції».