Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20.05.2024 11:55

Завершується «генеральне прибирання» пляжів

664b102108630__пляж-гол.jpg

Протягом минулого тижня запорізькі комунальники впорядковували офіційні міські пляжі – Центральний, Правобережний і Заводський на вул. Лейтенанта Шмідта. Це звична робота, яка проводиться щороку напередодні 1 червня – початку сезону відпочинку.

Проте цього року знову діють певні заборони. Відповідно до Указу Президента України  від 06.05.2024 р. строк дії воєнного стану в Україні продовжується до 12 серпня 2024 р. Керуючись цим Указом, днями відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя, яка постановила - масовий відпочинок людей на водних об’єктах на період дії воєнного стану заборонений.

Незважаючи на обмеження, пляжі і зони відпочинку мають бути чистими і доглянутими. Працівники комунального підприємства «Титан» впродовж минулого тижня щодня виконували цілий ряд робіт - фарбували малі архітектурні форми, обрізали сухе гілля і кронували кущі у зонах відпочинку, видаляли поросль і очищали пісок на пляжах.

- Сьогодні проводяться роботи на Центральному пляжі. На відкритому просторі працює трактор Карраро з навісним піскопросіювачем, там, де не пройде велика техніка, застосовуємо піскопросіювальну машину Кавалуччіо. Завдяки цій техніці вивільняємо робочі руки для інших завдань з прибирання пляжів, - розповіла начальниця виробничого відділу КП «Титан» Ольга Сліпченко.

Коли після підриву окупантами Каховської ГЕС відступив Дніпро, площа запорізьких пляжів мимоволі збільшилася. Наприклад, до катастрофи піщаний масив Центрального пляжу м. Запоріжжя становив 9 гектарів, наразі – майже 14 га.

пляж1-1.jpg пляж1.jpg пляж2.jpg