Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20.05.2024 16:53

Відбулась позачергова сесія Запорізької міськради

664b545595590__telegram-cloud-document-2-5359393408949442128.jpg

Під час засідання депутати прийняли низку важливих питань для життєзабезпечення міста.

Зокрема, на позачерговій сесії секретар міської ради Регіна Харченко внесла на розгляд проєкт рішення щодо створення Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадської ідентичності при Запорізькій міській раді задля створення сильного, свідомого громадського суспільства, здатного боронити власну країну.

- Основна робота Координаційної ради при Запорізькій міській раді – ініціювати та координувати роботу представників різних громадянських інститутів з системою національно-патріотичного виховання та утвердження української національної та громадянської позиції в усіх сферах життя міста. До складу координаційної ради будуть залучені потужні спеціалісти з різних галузей: спорту, освіти, науки, культури, мистецтва, історії, а також активні громадські діячі, - зазначила Регіна Харченко.

Під час сесії більшістю голосів депутати підтримали зміни до програми «Повітряна армія Запоріжжя на 2024 рік». З метою підвищення обороноздатності міста Запоріжжя та Запорізької області з місцевого бюджету будуть передані кошти у сумі 50 мільйонів гривень Запорізькій обласній державній адміністрації.

Також народні обранці проголосували за прийняття у комунальну власність Запорізької міської територіальної громади близько 200 зелених насаджень – лип і верб кількох видів – від Громадської Спілки «Зелений центр Метінвест». Так, в рамках реалізації екологічних проєктів, спрямованих на розвиток природоохоронної діяльності, збереження і захист довкілля, благоустрій та озеленення територій міста, підвищення рівня екологічної культури населення та формування відповідального ставлення молоді до навколишнього світу активісти організації висадили дерева, які передали у комунальну власність міста.

У ході сесії також було прийнято рішення щодо приєднання до міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги лікарень №6, №10 та пологового будинку №3. Міської лікарні № 1 до 7-ї лікарні, а також 3-ї лікарні до 4-ї.

Крім того, депутати  перейменували понад 100 вулиць та присвоїли назву скверу по вул. Залізничній, 13-15 - «Локомотив».

- Це була перша у 2024 році повноцінна сесія. Ми прийняли понад 200 проєктів рішень, які дуже актуальні й важливі. Зокрема, питання виділення депутатського фонду. Ми заклали кошти у співфінансування на ті міжнародні проєкти, які в нас є з ЮНІСЕФ. До прикладу, в нас має будуватися міський молодіжний центр. «ЮНІСЕФ» вкладає понад 14 мільйонів гривень. Нам треба було закласти відповідно частину співфінансування, щоб цей проєкт почав реалізуватися вже цього року. Також було передано функцію замовника по одній зі шкіл, яка буде будуватися капітально з протирадіаційним укриттям за кошти держави, відповідно до грантів. Тобто сьогодні закрили всі питання щодо всіх запущених проєктів, які потребували продовження і реалізації, - резюмувала Регіна Харченко.