Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.05.2024 11:35

«Водоканал» усуває засмічення мереж

664daddb038ce__водоканал-прочищення.jpg

Сьогодні працівники КП «Водоканал» виконували роботи з прочищення водостічних мереж у Космічному мікрорайоні Запоріжжя.

- У понеділок ми отримали заявку за цією адресою про непрохідність труб. Прочистили ручним методом. Але з досвіду знаємо, що зазвичай скоро трапляється рецидив. Тому сьогодні застосовуємо механічне гідродинамічне промивання системи гідравлічною машиною, - розповів начальник цеху мереж каналізації КП «Водоканал» Комунарського району Сергій Шамшур.

Вода під тиском 150 атмосфер розмиває накопичення в трубах, які збираються в колодязі, а вже звідти робітники його видаляють. Причин непрохідності стічних труб переважно дві – жирові відкладення і побутове сміття. Жир з посуду потрібно попередньо видаляти паперовими серветками і викидати у сміття, інакше у контакті з холодною водою він твердіє і забиває труби. Друга велика проблема для каналізації – вологі серветки і засоби жіночої гігієни, які люди викидають в унітази. Їм теж місце лише серед твердих побутових відходів.

Як розповідають комунальники, щодня до «Водоканалу» надходять в середньому 35 заявок зі скаргами на засмічення водостоку. Через недбалість одних змушені терпіти незручності інші.