Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.05.2024 11:41

Відбувся молодіжний форум MEET-UP

66505164d2e0a__IMG_1007.JPG

Масштабний захід не лише зблизив молодь Запоріжжя, а й відкрив нові можливості для співпраці та розвитку.

Сьогодні у мультифункціональному укритті-просторі «Незламний Хаб» відбувся молодіжний форум MEET-UP. Захід зібрав активну молодь міста, представників влади, міжнародних партнерів та благодійних організацій, а також тих людей, які розбудовують молодіжну політику в Україні.

Розпочався форум з привітання в онлайн-форматі начальника управління молоді та спорту міністерства молоді та спорту України Владислава Яцука.

Участь у молодіжному заході взяли голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко та голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Мунір Мамедзадзе.

У своєму вітальному слові пані секретар міської ради закликала молодь разом творити краще майбутнє, а також висловила подяку міжнародним партнерам, які підтримують запорізьку молодь. Звертаючись до учасників форуму, Регіна Харченко сказала:

- Те, що ми сьогодні вкладаємо в вас, ми обов’язково отримаємо у коефіцієнті корисної дії через 5 – 10 років. Ми зацікавлені, щоб ви залишилися в Запоріжжі, щоб ви працювали тут, створювали свій бізнес, народжували й виховували дітей. Дякуємо вам, що ви в нашому місті розвиваєтесь, навчаєтесь і відвідуєте такі чудові заходи.

У ході форуму відбулися панельні дискусії, під час яких обговорювалися питання ролі молоді у державотворенні, молодіжного лідерства, функціонування молодіжних центрів тощо.

До дискусії «Роль молоді у державотворенні» долучилися представники міської та обласної влади. Разом із молоддю та партнерами з ЮНІСЕФ перші особи Запоріжжя говорили про те, що допоможе молоді розбудувати сильну, вільну та процвітаючу державу.

Крім того, учасники форуму разом із спікерами, які на всіх рівнях просувають та забезпечують розвиток молодіжної політики в Україні, активно обмінювалися думками та ідеями щодо того, як молодь може формувати демократичне суспільство та впливати на розвиток країни в цілому.

Дискусії стимулювали учасників активно працювати над розвитком своєї лідерської компетентності та втілювати ідеї у реальність.

Разом з тим на форумі була презентована концепція першого в Запоріжжі Міського молодіжного центру. Цей центр має стати вільним, креативним, інклюзивним простором, осередком активності, що стимулює молодіжні ініціативи та сприяє формуванню сильного громадянського суспільства.

Впродовж панельних дискусій також працювали окремі локації, які познайомили відвідувачів з локальними молодіжними ініціативами – UPSHIFT, організацією «Urbanization», БУР, «Затишно Space», а також з проєктом ЮНІСЕФ – U-Report.

Запорізький молодіжний форум MEET-UP проводився Запорізькою міською радою за підтримки ЮНІСЕФ, громадських організацій СТЕП і «Молодь онлайн» та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

IMG_0851.jpg IMG_0858.jpg IMG_0875.jpg IMG_0981.jpg IMG_1010.jpg IMG_1021.jpg IMG_1033.jpg IMG_1038.jpg IMG_1080.jpg photo_5363919896913761412_y-(1).jpg