Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.05.2024 09:03

Заводському району – 55 років!

665059e4b8fbe__IMG_1821.JPG

З нагоди 55-ї річниці з дня утворення Заводського району в Палаці культури «Заводський» відбувся святковий захід. 

Голова районної адміністрації Роман Кір’янов привітав мешканців Заводського району та висловив кожному слова подяки. За небайдужість та підтримку один одного, за працю та добрі вчинки.

З днем народження мешканців Заводського району привітала секретар міської ради Регіна Харченко:

- Без Заводського району не було б міста Запоріжжя. Заводський район – це серце нашого міста. Це такий же символ, як острів Хортиця. Саме тут сконцентровані найбільші промислові об’єкти не тільки Запорізького регіону, але й всієї України. 

Пані секретар міської ради подякувала голові та працівникам Заводської районної адміністрації, а також всім мешканцям району, а роботу всього колективу відзначила Почесною грамотою виконавчого комітету.

Регіна Харченко також нагородила Почесними грамотами працівників закладів освіти та медицини, підприємств району за високий професіоналізм та зразкове виконання посадових обов’язків. 
Найактивнішим мешканцям району, серед яких працівники сфери охорони здоров’я, освіти, промислових підприємств, районної влади, голова району вручив Грамоти та Подяки.

Нагадаємо,  Заводський район був утворений 23 травня 1969 року Указом Президії Верховної Ради УРСР шляхом виділення з території Орджонікідзевського району. Назва походить від слова «завод», що вказує на основне місце роботи мешканців району. 

У повсякденному мовленні Заводський район називається Павло-Кічкас. Існує кілька варіантів тлумачення слова «Кічкас». Від тюркського «кис-каш», що означає «короткий, найбільш короткий». Вочевидь використовувалось для характеристики переправи, розташованої нижче порогів. Ще одне тлумачення – від тюркського «коч-коч», що означає «проходь, іди».

До складу Заводського району входять такі житлові масиви: Павло-Кічкас, вул. Скворцова, селища Запоріжжя-Ліве та Підпорожнє. Межує Заводський район із Дніпровським, Вознесенівським та Шевченківським. Площа району становить 56 кв. км, на яких розташовано 155 вулиць та понад 6,8 тис. будинків.

IMG_1643.jpg IMG_1662.jpg IMG_1675.jpg IMG_1722.jpg IMG_1810.jpg IMG_1852.jpg