Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.05.2024 12:15

Відбувся спеціальний показ «Будинок «Слово». Нескінчений роман»

66544a9c74514__Фільм.jpg

Фільм розповідає історію українських письменників доби Розстріляного відродження, яких збирають під одним дахом та намагаються змусити працювати на благо системи.

Історична драма «Будинок «Слово». Нескінчений роман» знята Тарасом Томенком за сценарієм, написаним ним спільно з Любов’ю Якимчук. Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У кінстрічці йдеться про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло. Історія заснована на реальних подіях.

У кінотеатрі ім. Довженка відбувся спеціальний показ «Будинок «Слово». Нескінчений роман» та зустріч з творчою групою кінострічки, зокрема народною артисткою України, лауреаткою кінопремії «Золота дзиґа» Ніною Набокою. Вона зіграла у фільмі кухарку з їдальні у будинку «Слово» тьотю Варю.

Участь у творчому заході взяли голова Держкіно Марина Кудерчук, голова Запорізької ОДА Іван Федоров, акторка фільму Ніна Набока, діячі культури та мистецтва і мешканці міста.

Як повідомляється на офіційній сторінці у Facebook кінотеатру ім. Довженка, перед показом фільму «Будинок «Слово». Нескінчений роман» Ніна Набока виступила з вітальним словом та розповіла про стрічку та її актуальність сьогодні.

Після показу фільму присутні мали можливість поспілкуватися з акторкою та поставити їй запитання.