Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28.05.2024 09:35

Зустріч з представниками Ради відновлення Запоріжжя

665578c2d9750__photo_5379713050006908900_y.jpg

Відбулася зустріч секретаря міської ради Регіни Харченко з представниками Ради відновлення Запоріжжя.

Рада відновлення Запоріжжя працює від початку 2023 року як коаліція громадських організацій, науковців та незалежних експертів. Головна мета їх роботи – посилити участь громадянського суспільства у процесах сталого відновлення України на регіональному рівні.

Під час зустрічі з секретарем міської ради голова ГО «Екосенс», експертка з екологічної безпеки, координаторка Ради відновлення Запоріжжя Тетяна Жавжарова передала Регіні Харченко збірку «Зелена книга відновлення Запоріжжя: дорожня карта».

У цій дорожній карті надано аналіз основних викликів та пріоритетних заходів із зеленого післявоєнного відновлення Запорізької міської територіальної громади. Подано структурно-логічні схеми відновлення для найбільш вразливих секторів, які значною мірою пошкоджені під час повномасштабної війни та є ключовими для сталого розвитку міст.

Автори «Зеленої книги відновлення Запоріжжя», члени Ради відновлення також розповіли про свою діяльність та напрацювання.

Так, співзасновник ГО «Центр розвитку бізнес-технологій та культури» Денис Васильєв зупинився на питаннях відновлення в сфері культури, акцентуючи на тому, що Запоріжжя є потужним і креативним культурним містом.

Про сферу ЖКГ, важливість створення ОСББ розповіла  голова правління громадської спілки «Запорізький ресурсний центр «КРУГ» Любов Карпенко.

Директор ГС «Запорізький кластер «Інжиніринг-Автоматизація-Машинобудування» Андрій Карпенко наголосив на важливості підтримки місцевого бізнесу.

Інеса Носенко, голова правління ГО «Мазаль Тов», розповіла про проєкти у сфері інклюзії та культури національних меншин, гуманітарну допомогу та ін.

Тетяна Воскобойнікова, представниця ГО «Спільно HUB», поділилася напрацюваннями у сфері комплексного відновлення міста. Зокрема розповіла про написання Проєкту розробки п’яти програм відновлення для п’яти  громад Запорізької області, серед яких і Запоріжжя.

Представниця Запорізького центру розслідувань Валерія Морозова поділилася антикорупційною програмою.

Пані секретар міськради висловила свою подяку громадським діячам за небайдужість та відповідальність.

- Чим  більш свідомою стає людина, тим більше розширюється коло її відповідальності. Ви – ті люди, які не побоялися це коло відповідальності розширити. Від своєї родини, від своєї організації ви пішли далі  робити місто кращим,  прозорішим, відкритішим та перспективнішим, - зазначила Регіна Харченко.

У результаті представники міської влади та громадськості домовилися провести ще одну, вже більш ґрунтовну, зустріч щодо напрацювань, зібраних у посібнику «Зелена книга відновлення Запоріжжя: дорожня карта», та залучити до неї депутатський корпус, представників органів місцевого самоврядування, департаментів й управлінь міської ради.