Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

29.05.2024 13:20

Комунальники чистять берег та дно Дніпра

6656ff4865203__IMG_2176.JPG

Фахівці міської рятувально-водолазної служби обстежують та розчищають дно Дніпра на міських пляжах. Це щорічна робота, яку рятувальники проводять на початку літа.

Чистять дно на глибині до двох метрів. Зазвичай витягають скло, каміння, скати, скляні та пластикові пляшки. Ці підводні знахідки можуть бути небезпечними, особливо нині, коли через підрив Каховської ГЕС суттєво змінилось русло Дніпра. Також періодично виконують покіс водоростей. Сміття, яке витягають з дна, вивозять працівники КП «Титан». 

Містянам нагадують, що цього року, як і раніше, купання на міських пляжах заборонене. Рятувальники наголошують, що в першу чергу це небезпечно. Постійно змінюється рівень води, змінилась течія в Дніпрі.

- Бувало й таке, що навіть доводилось рятувати на березі. Коли вода відступає, оголюються замулені ділянки, в які люди потрапляють та не можуть вибратися самостійно. Доводиться рятувальникам їх витягати, навіть не перебуваючи у воді, - розповів водолаз-інструктор з легководолазної справи запорізької міської рятувально-водолазної служби Андрій Бажинський.   

Попри заборону купання, влітку на офіційних міських пляжах розгорнуть традиційні рятувальні пости.  

IMG_2160.jpg IMG_2164.jpg IMG_2172.jpg IMG_2174.jpg IMG_2180.jpg