Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30.05.2024 15:30

Триває підготовка до нового опалювального сезону

66585f5d08f1b__IMG_2183.jpg

Концерн «Міські теплові мережі» у рамках підготовки до нового опалювального сезону проводить заміну зворотного трубопроводу опалення. Роботи проводяться на магістралі, як живить майже весь Хортицький район.

У Хортицькому районі металевий трубопровід діаметром 720 мм було прокладено ще у 1972 році. За час експлуатації мережі вже вичерпали свій термін служби. Тож минулого року розпочалася часткова заміна трубопроводу і цього року роботи продовжуються.

– Цей трубопровід – основний колектор з котельні. Минулого року ми замінили близько 15 м трубопроводу. Зараз замінимо ще 90 - 95 м, а вже наступного року плануємо ще 85 - 90 м. Тобто поступово замінимо весь трубопровід довжиною близько 200 м та на 30-40 років про нього можемо забути, - розповів директор філії концерну «МТМ» Хортицького району Костянтин Цвєтков.

Ремонті роботи на цій ділянці трубопроводу розпочалися на початку травня. До виконання залучено близько 10 слюсарів з обслуговування теплових мереж, три електрогазозварювальники, а також 5-6 одиниць техніки: автокран, навантажувач, екскаватор та інша спеціальна техніка.

На початку червня роботи з заміни трубопроводу планують завершити, після чого комунальники зариють канал та проведуть благоустрій території.