Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30.05.2024 15:00

Діалог щодо майбутнього шкільної мережі триває

66586511db4cc__photo1717057081.jpeg

За аналітичними даними Міністерства освіти і науки України, в місті налічується 23 заклади загальної середньої освіти, наповнюваність класів яких складає 24,6 учнів. Відповідно до нового формульного розрахунку надання освітньої субвенції такі школи грошей з державного бюджету не отримають через низьку наповнюваність. Окрім того, вагомим фактором залишається наявність у закладах захисних споруд. Тому питання трансформації наявної мережі освітніх закладів залишається в центрі уваги освітян і громадськості. Сьогодні відбулось чергове засідання за участю департаменту освіти і науки міської ради, директорів шкіл, батьківської спільноти.

Зокрема представниця батьківської громадськості Олена Семененко зазначила, що обговорюючи питання трансформації мережі треба поставити для себе питання – це про будівлю, чи про дітей, колектив і якість навчання. Адже сучасні діти більш глобалізовані, і в них немає прив’язки до місця. Важливішою є соціалізація.

- У питанні трансформації потрібен діалог. Так, як це було з переходом на офлайн-навчання. Сьогодні все більше батьків розуміють важливість такого рішення. Адже дітей, які вже понад два роки повноцінно не відвідують школу, найбільше хвилює спілкування зі своїми однокласниками, а не те, де це буде, - наголосила Олена Семененко.

Своїми думками поділилась і директорка гімназії № 62 Ірина Пархоменко. Наразі розглядається варіант об’єднання цього закладу з гімназією № 30. За словами Ірини Пархоменко, питання трансформації освітніх закладів назріло дуже давно. Тим більше, що в цьому питанні ведеться ґрунтовна робота, аби зробити це максимально комфортно для дітей та педагогів.
   
- Якщо буде прийняте рішення про об’єднання наших закладів, ми зможемо забезпечити комфортні та безпечні умови учням. І рівень якості освіти буде таким, який відповідає державним стандартам, і не нижчий, аніж був у гімназії № 30. Тим більше, що за попередніми консультаціями з батьками учнів є домовленість про перехід цілими класами, - зазначила Ірина Пархоменко.

photo1717057077-(1).jpg photo1717057080.jpg