Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

31.05.2024 13:35

«Європейський проспект» - перші ідеї та пропозиції

66599ec483690__IMG_2235.jpg

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань комплексного благоустрою території міста Запоріжжя під головуванням заступниці міського голови Елли Слепян.

У Запорізькій міській раді продовжує працювати робоча група з питань комплексного благоустрою. ЇЇ завдання – координація робіт та посилення контролю в частині забезпечення утримання території міста у належному санітарному стані та організації проведення заходів з благоустрою.

Під час чергового засідання голови райадміністрацій міста доповіли про роботи з благоустрою, які було виконано на територіях їх районів впродовж тижня, а також розповіли про ефективність співпраці з комунальними підприємствами.

Окремо зупинилися на обговоренні реалізації проєкту «Європейський проспект». Заступник міського голови Сергій Білов запропонував членам робочої групи опрацювати пропозиції щодо реалізації цього проєкту.

- У першу чергу планується сконцентрувати увагу на двох локаціях проспекту Соборного і привести їх до ідеального стану. Демонтувати всю зовнішню рекламу та вирішити питання з МАФами, - зазначив Сергій Білов.

Першою локацією запропоновано обрати площу Маяковського – ділянка від вул. В’ячеслава Зайцева до вул. Сталеварів. Цю територію хочуть розділити на дві частини. Першою має стати площа Мистецька – частина, де розташований «Фонтан Життя» та виставлені на продаж картини. Другою – територія ближче до вул. Незалежної України. Там пропонується створити сучасний сквер Міст-побратимів.

Другою локацією в пропозиціях – ділянка проспекту Соборного в Олександрівському районі. Це частина від вулиці Дніпровської до вул. Троїцької, де розташовано багато історичних пам’яток. А також сквер Прикордонників, де пропонують створити сучасний дитячий майданчик та Меморіал загиблим військовим.

При цьому роботи з благоустрою та озеленення мають продовжуватися по всьому центральному проспекту міста.

Надані пропозиції від заступника міського голови члени робочої групи мають опрацювати до наступного засідання робочої групи.

Крім того, у ході робочої групи було обговорено план здійснення демонтажу об’єктів, визначених рішенням виконавчого комітету міськради. Зокрема МАФів, рекламних вивісок, гаражів тощо.

Члени робочої групи зупинилися також на питаннях лоткової торгівлі, благоустрою прилеглих до тимчасових споруд територій, а також необхідності розробки нових правил благоустрою.

- Нові правила благоустрою з двома додатковими розділами. Перший розділ – «Код міста», другий – все, що стосується правил розміщення тимчасових споруд. Зараз всі пропозиції надані департаменту муніципального управління, - зазначила Елла Слепян.

Департаменту муніципального управління доручено узагальнити їх до наступної п’ятниці та надати перший варіант правил на обговорення робочої групи.

Нагадаємо, ознайомитися з інформацією щодо проведення робіт з благоустрою, які виконувалися на території кожного району Запоріжжя впродовж тижня, можна на сайті Запорізької міської ради у розділі «Новини» за посиланням.

IMG_2237.jpg IMG_2243.jpg