Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

31.05.2024 17:50

Школярі отримали більше сотні планшетів для освітніх потреб

6659e3ff2fb38__photo_2024-05-31_16-43-38.jpg

Сьогодні, 31 травня, з нагоди свята - Дня захисту дітей – яке щорічно відзначається 1 червня, пройшов урочистий захід. Організатори – департамент освіти і науки міськради. Для дітей передбачили також ігрові локації й розважальну програму.

Зі святом, прийдешнім Днем захисту дітей, учасників заходу привітали секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко та заступник міського голови Сергій Білов.

- Завтра ми відзначаємо чудове свято – День захисту дітей. Водночас для нас – дорослих, батьків – кожен день це день захисту дітей. На жаль, наші діти дуже швидко подорослішали. На жаль, за ці два роки вони бачили і чули багато речей, які б ми з вами не хотіли, щоб вони чули і бачили. Маленькі діти, починаючи з 6-8 рочків, займаються волонтерством, збирають гроші на ЗСУ. Це змушує нас – дорослих – бути стійкими, бути наполегливими, бути відповідальними. Я дуже тішуся, що навіть ці складні обставини і ці складні часи не дають дітям втратити їхню щирість, відвертість, людяність. Я хочу, щоб ми, батьки, розуміли, як це важливо сьогодні – забезпечити дітям дитинство, - зазначила Регіна Харченко.

Серед гостей свята - керівники закладів загальної середньої освіти, педагоги, школярі та їхні батьки. А також керівник Південно-Східного макрорегіонального управління "Приватбанку" Андрій Драч та управління зарплатних, соціальних та карток Юніор – Ірина Порвіна.

Так, представники Південно-Східного макрорегіонального управління "Приватбанку" передали 105 планшетів для задоволення освітніх потреб школярів, адже в сучасних умовах вони є важливим інструментом для навчання. Це своєрідна запорука організації якісного освітнього процесу та надолуження освітніх втрат.

Отримали їх ті, хто потребував - за запитом, а також діти з вразливих категорій: багатодітних, малозабезпечених сімей, діти внутрішньо переміщених осіб, одиноких матерів і ті, які знаходяться під опікою. Це переважно школярі молодших і середніх класів. З пів сотні гаджетів передали безпосередньо з рук в руки під час свята, решту діти отримають  вже в закладах освіти.  Кілька планшетів вручили також керівникам територіальних відділів освіти.

- Я щиро вдячний всім керівникам напрямків освіти, які всіє душею і, як кажуть, своє працею хочуть зробити навчання наших діточок якіснішим. Я щиро-щиро їм за це вдячний. Також хочу висловити вдячність нашим педагогам, вчителям і батькам. Адже те, як ви вкладаєте часточку себе і своєї душі у наших дітей – це треба народитися вчителем і дуже сильно любити свою справу, – наголосив директор Південно-Східного макрорегіонального управління "Приватбанку" Андрій Драч. 

photo_2024-05-31_16-43-38.jpg photo_2024-05-31_16-43-39.jpg photo_2024-05-31_16-43-40.jpg