Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.06.2024 14:20

Соціальна адаптація людей похилого віку

665d95b1ae6a5__IMG_2250.JPG

 Продовжує працювати Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). На сьогодні його відвідує близько 85 людей. Двері закладу відкриті як для пенсіонерів (жінки з 60 років, чоловіки з 65 років), так і людей з інвалідністю незалежно від віку.

–  Основна функція, яку надає наш центр – соціальна адаптація. Ми намагаємося допомогти людям похилого віку призвичаїтися до життя в нинішніх реаліях. Для більшості відвідувачів цей центр став місцем, де їм добре та комфортно, де вони знайшли друзів, де є ми, працівники, які завжди підтримають та допоможуть, –  розповіла завідувачка відділення денного перебування міського територіального центру соціального обслуговування Ірина Конькова.

Саме для цього разом із завідувачкою у центрі працюють соціальний працівник, психолог та реабілітолог. Вони проводять для своїх відвідувачів різноманітні заняття. Зокрема, з нумерології, астрології, вишивання гачком, театрального мистецтва, хору тощо.

У центрі також обладнано спеціальну кімнату для занять лікувальною гімнастикою з професійним реабілітологом. Соціальний працівник допомагає людям похилого віку опанувати навички роботи на комп’ютері та смартфоні.

Щодня у центрі проходять заняття з психологом. Це тренінги, лекції, арттерапія та індивідуальні консультації. Щомісяця такі заняття відвідує близько 50-55 людей.

–  На заняттях з психології ми навчаємо технікам допомоги в кризових та гострих кризових ситуаціях. Адаптуємо до життя в стресових умовах. Використовуючи різні методики та арттерапію, ми вимірюємо рівень задоволеності життям та за потреби корегуємо його під час індивідуальних консультацій, - зазначила психологиня центру Ольга Дьоміна.

Деякі запоріжці відвідують цей центр роками й зізнаються, що він став для них вже другим домом. Там вони здобувають нові знання, цікаво проводять час, вивчають мови та розвивають творчі навички.

Більше інформації можна дізнатися на «гарячій лінії» Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за телефоном: (066) 487-18-17.

IMG_2271.jpg IMG_2281.jpg