Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.06.2024 11:10

Державні програми та гранти для підприємців

665ecbfa1acfa__162ea5ce-6e98-4b4b-8a1b-46312d434b93.jpg

В Україні продовжують працювати державні програми та гранти для підприємців. Департамент економічного розвитку міської ради інформує, звертаючи увагу підприємців на актуальні державні програми та гранти станом на червень 2024 року.

1. Грант для створення або розвитку ветеранського бізнесу.

Гранти доступні для ветеранів та їхніх дружин/чоловіків, які нададуть змогу почати власну справу або розширити бізнес всім, хто має план, необхідні навички та бажання.

Усі деталі за посиланням.

2. Грант на теплицю для діючих ФОП або юридичних осіб.

Усі деталі за посиланням.

3. Грант на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства. Гранти надаються для саду площею від 1 до 25 га.

Усі деталі за посиланням.

4. Грант на створення або розвиток власного бізнесу.

Грант можливо витратити на: придбання обладнання, закупівлю сировини, орендну плату (не більше 25% від суми гранту), лізинг обладнання.

Усі деталі за посиланням.

5. Грант на створення або розвиток переробного підприємства.

Грант можливо витратити на: придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання), введення в експлуатацію верстатів, технологічного обладнання, доставку придбаних верстатів, технологічного обладнання.

Усі деталі за посиланням.

6. Сплата частини орендної плати державного майна для представників малого і середнього бізнесу.

На період дії воєнного стану Благодійний фонд «Дихай» надаватиме гранти для сплати частини орендної плати державного майна для представників малого і середнього бізнесу.

Усі деталі за посиланням.

 

7. Компенсація за працевлаштування ВПО.

Подати заяву на отримання компенсації може суб'єкт господарювання, що працевлаштував внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше мінімальної, перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.

Усі деталі за посиланням.

8. Грантова програма Уряду щодо тимчасового переміщення підприємств з постраждалих під час війни регіонів.

Взяти участь у програмі може будь-яке підприємство, яке знаходиться у зоні ризику та активних бойових дій.

Усі деталі за посиланням.

9. Програма підтримки енергоефективних інвестицій МСП «Додай енергії твоєму бізнесу».

Програма з підтримки фінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств, розроблена в рамках проєкту «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор», який реалізується в рамках Угоди про кредит та грант підписаної між Кабінетом Міністрів України в особі Міністерства фінансів України, KfW та Фондом розвитку підприємництва з метою фінансування інвестицій малих та середніх підприємств в енергоефективність та відповідальну енергетику для зменшення споживання енергії та/або викидів СО2, що сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності та захисту навколишнього середовища в Україні та світі.

Усі деталі за посиланням.

10. Гранти для підтримки жінок-підприємиць у сфері виробництва.

Надаються Міністерством економіки України разом з Western NIS Enterprise Fund та KSE Foundation.

Мета програми - це підтримка жінок-підприємиць, які займаються діяльністю у сфері переробної промисловості.

Для участі у програмі необхідно бути зареєстрованою як фізична особа-підприємець згідно з вимогами законодавства або бути співвласницею товариства з обмеженою відповідальністю із часткою участі понад 50%.

Бізнес з виробництва чи переробки має бути зареєстрований і розташований на території України, господарська діяльність не повинна вестися на тимчасово окупованій території України. Строк діяльності бізнесу (відповідно до дати реєстрації) - більш ніж рік на момент подачі заявки.

Сума гранту 15 000 USD.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 31.07.2024.

11. Урядова програма єРобота – грант на власну справу.

Це дієва допомога від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних ринку праці спеціальностей.

Рішення про надання гранту приймає Державна служба зайнятості, розглянувши бізнес-план та відповідну заявку уповноваженого банку.

Сума гранту від 50 000 до 250 000 грн.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 29.12.2024.