Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.06.2024 11:15

Міжнародні програми та гранти для підприємців

665ecd30430b2__6634a6780aaee__granty.png

Департамент економічного розвитку міської ради  звертає увагу підприємців на актуальні гранти і програми від міжнародних організацій станом на червень 2024 року.

1. Грант на покриття 85% вартості консалтингових проєктів для малого, середнього бізнесу. Грантова підтримка консалтингових проєктів, що впроваджуються зовнішніми консультантами, супроводжуються ЄБРР та фінансуються донорами, спрямована на надання допомоги підприємствам малого та середнього бізнесу, які потребують професійних знань і досвіду для зростання й забезпечення конкурентоспроможності.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 31.12.2024.

2. Програма ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (Horizon Europe) на період 2021 - 2027 років щодо вирішення глобальних проблем і сприяння промисловій модернізації шляхом узгоджених дослідницьких та інноваційних зусиль.

Усі деталі за посиланням.

3. Креативна Європа. Рамкова програма ЄС, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 20 різних конкурсах.

Усі деталі за посиланням.

4. Програма ЄС «Цифрова Європа». Конкурси Програми спрямовані на розвиток передових цифрових навичок, впровадження цифрових технологій на підприємствах, розбудову цифрової інфраструктури та на ще більшу доступність цифрових послуг для громадян і державних інституцій країн Європейського Союзу та асоційованих до Програми країн.

Усі деталі за посиланням.

5. Програма фінансової підтримки ЄС «Єдиний ринок» щодо створення робочих місць, координації заходів та зменшення адміністративних бар’єрів для економічного відновлення промислових екосистем.

Усі деталі за посиланням.

6. Програма «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні» буде надавати кредитні субсидії та відшкодовувати до 30% інвестиційних кредитів та кредитів на поповнення обігових коштів українським підприємцям, насамперед у переробній промисловості.

Усі деталі за посиланням.

7. Гранти на підтримку малого ті середнього бізнесу.

Данська рада у справах біженців (DCR) відкриває прийом заявок на грантову підтримку малого та середнього бізнесу.

Мета програми – допомогти підприємцям і підприємствам подолати негативні наслідки війни та сприяти збільшенню робочих місць.

Грант може піти на:

придбання обладнання;

оплату оренди приміщення;

оплату лізингу обладнання;

інші актуальні потреби бізнесу.

Додатково до гранту програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо).

Усі деталі за посиланням.

8. SME Fund 2024

Грантова програма, ініціатива Європейської комісії, що реалізується Відомством з інтелектуальної власності Європейського Союзу.

Мета: підтримка потенціалу МСП, підвищення розуміння інтелектуальної власності як цінного нематеріального активу, усвідомлення необхідності якісно нового підходу до розвитку ІР-культури й сприяння залученню європейських та українських МСП не лише до європейського, а й світового економічного ринку.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 05.12.2024.

9. Міжнародний конкурс «зелених» стартапів CLIMATELAUNCHPAD 2024.

CLIMATELAUNCHPAD – це найбільший світовий конкурс зелених ідей, який шукає бізнес-рішення для боротьби зі зміною клімату.

На конкурсі розглядають перспективні ідеї малого чи середнього бізнесу у сфері чистих технологій, які працюють у таких напрямках, як адаптація та стійкість, чиста енергія, рішення для міст, стала мобільність, циркулярна економіка, збереження водних ресурсів, екологічне виробництво харчових продуктів та нові відкриття.     

Для участі у конкурсі компанії мають відповідати наступним критеріям:

розвивають кліматично дружні технології;

зареєстрували свою компанію менше ніж 12 місяців тому;

не мають суттєвої клієнтської бази;

мають менше ніж 200 000 євро інвестицій;

прибуток компанії від продажу товарів не перевищив суму у 200 000 євро на момент подачі заявки;

володіють англійською мовою, достатньою для навчання з англомовними тренерами. 

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 19.06.2024.

10. Гранти для МСП на розвиток експорту та інновацій «EU4BUSINESS».

Взяти участь у проєкті можуть  малі та середні підприємства, які працюють у секторах:

переробної промисловості (харчова, легка промисловість, машинобудування, будівництво, виготовлення меблів тощо);

креативної індустрії (мода, дизайн тощо);

інших галузей, не згаданих вище, з експортним та інноваційним потенціалом.

Пріоритет буде надаватися підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 25.06.2025.

11. Проєкт Ukraine-Ready4EU від  Business Bridge.

Пропонується фінансова підтримка в поєднанні з додатковими консультаціями та допомогою (наприклад, EEN, ECCP, EYE тощо) для 1500 українських МСП, які планують конкретні заходи, щоб стати більш активними на Єдиному ринку ЄС та успішно співпрацювати з бізнес-партнерами з ЄС.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 30.06.2025.

12. Грантова підтримка консалтингових проєктів.

Грантова підтримка консалтингових проєктів, що впроваджують зовнішніми консультантами, супроводжуються ЄБРР та фінансуються донорами, спрямована на надання допомоги підприємствам малого та середнього бізнесу, які потребують професійних знань і досвіду для зростання й забезпечення конкурентоспроможності.

Усі деталі за посиланням.

13. Програма USAID з аграрного і сільського розвитку.

Мета гранту полягає в наданні 50% фінансування малим та середнім підприємствам, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур для прискорення економічного розвитку сільських громад України через покращення управління в сільськогосподарському секторі.

Участь у проєкті сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств, які успішно інтегруються в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Розмір гранту до 270 00 млн грн.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 03.07.2024.

14. Проєкт USAID «Економічна підтримка України».

Метою ініціативи є отримання заявок на грантове фінансування для досягнення важливих цілей економічного відновлення України:

розбудова експортного та логістичного потенціалу сільського господарства з наголосом на торгівлі зерном;

покращення експортної інфраструктури, технологій та процесів уздовж західних кордонів України.

Розмір гранту до 500 000 USD.

Усі деталі за посиланням.

Кінцевий термін подання заявок: 31.07.2024.