Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.06.2024 08:30

Всесвітній день трансплантології

665f162f5f3a1__трансплантація.jpg

Досягнення сучасної трансплантологїї дають шанс людям з тяжкими захворюваннями повноцінно жити далі. Сьогодні, у Всесвітній день трансплантології, саме час нагадати, що розвиток трансплантації в Україні почався зі стін Запорізької обласної клінічної лікарні – тут тридцять років тому, у 1994 році, пройшла перша в нашій державі пересадка печінки. Як вважають спеціалісти, це одна з найскладніших операцій з пересадки органів. У 2003 році запорізькі трансплантологи провели першу в Україні успішну пересадку серця. Першу трансплантацію нирки у Запоріжжі здійснили у 1992 році, і таких операцій на сьогодні налічуються сотні.

Безмежна повага і вдячність запорізьким фахівцям, які працюють у галузі трансплантології. Успіх таких надскладних операцій залежить від багатьох факторів. Але в першу чергу – це золоті руки лікарів і злагоджена операційна команда. Наші були першими, тож нехай залишаються кращими.

 

Секретар Запорізької міської ради                                                                                Регіна Харченко