Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.06.2024 11:33

Члени виконкому розглянули транспортні питання

66601a03db91c__665f11202d8e3__o_1fsns3couq2es8h1nnv1f2i19j6a.jpg

Погодження тимчасового перевізника на міському маршруті, організація перевезення дітей, продовження дії договорів, тарифи на проїзд в громадському транспорті – ці та інші питання розглянули на черговому засіданні міськвиконкому.

Під час минулого засідання виконком прийняв рішення розірвати з 21 червня  договір з компанією-перевізником, яка обслуговувала міський маршрут № 54. Серед причин – незадовільна робота, недотримання умов класності транспортних засобів, неналежний санітарний стан салону, відмови в перевезенні пасажирів пільгових категорій тощо.

Поки триватиме конкурс, на маршруті працюватиме тимчасовий перевізник. Листи з пропозиціями були направлені всім компаніям, які працюють на міських маршрутах громадського транспорту. Готовність обслуговувати маршрут висловила компанія ТОВ «СІЧ АЛЬЯНС ГРУП». Члени міськвиконкому підтримали рішення дозволити цьому підприємству обслуговувати зазначений маршрут впродовж трьох місяців та укласти відповідний договір. Крім того, також було затверджене рішення продовжити дію договорів, строк яких закінчився, з тими підприємствами-автоперевізниками, які обслуговують міські маршрути.

Ще одне питання, яке розглядалось – це перевезення дітей до місць літнього відпочинку. До управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради звернулась ГО «БЕЛУГА ЮА» з проханням забезпечити автобусами КП «Запоріжелектротранс» перевезення дітей, зокрема пільгових категорій, до літнього дитячого табору для оздоровлення. Члени міськвиконкому надали дозвіл підприємству укласти відповідний договір з благодійниками та організувати перевезення.

Також виконком затвердив тарифи на проїзд у комунальному громадському транспорті. Нагадаємо, раніше на електротранспорті вартість проїзду складала 6 гривень. Натомість проїзд автомобільним транспортом, у тому числі й у комунальних автобусах був 12 гривень. Після початку повномасштабного вторгнення було прийняте рішення про безкоштовні перевезення пасажирів трамваями та тролейбусами. На сесії міськради планують розглянути повернення платного проїзду в міському електротранспорті. Тариф же члени виконкому затвердили у розмірі 10 гривень для всього комунального транспорту. На відміну від 12 гривень, як наразі у комунальних автобусах. Важливо, що пасажири пільгових категорій, як і раніше, зможуть безкоштовно користуватися комунальним громадським транспортом.