Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.06.2024 17:00

Відбулась 23-я сесія міської ради

6660705e09ad9__сесійна-зала-Регіна.jpg

Понад 70 рішень було прийнято під час 23-ї сесії міської ради, яка відбулась сьогодні та пройшла під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко. Серед пріоритетних питань - допомога військовим, відновлення частково зруйнованих ворожим обстрілом будинків, соціальний захист населення, освіта, медицина, житлово-комунальне господарство.

- Дякую всім, хто сьогодні бере участь у сесії. Ми вимушені приймати непопулярні рішення. Наше завдання - ефективна робота. Від наших з вами дій залежить дуже багато. Запоріжці заслуговують жити в місті, яке розвивається та злагоджено функціонує, - зазначила Регіна Харченко.

Внесені зміни до міської програми підтримки обороноздатності. Місто додатково виділило Запорізькій обласній державній адміністрації 100 мільйонів гривень для надання допомоги Збройним Силам України. Тепер загальний обсяг такої допомоги від міста складає 300 мільйонів гривень. З них 250 мільйонів гривень по програмі підтримки обороноздатності, ще 50 мільйонів гривень – на закупівлю дронів.

Згідно з Програмою відбудови житла, зруйнованого внаслідок російської агресії, розподілені 172,6 мільйони державної субвенції на продовження відновлення чотирьох запорізьких будинків. Також додатково спрямували на відновлення цих будинків майже 23,3 мільйони гривень з міського бюджету. Ще 4,7 мільйони гривень передбачено на капітальний ремонт балконів у будинку по вул. Петра Сагайдачного, 1, зруйнованих обстрілом.

По програмі розвитку та утримання житлово-комунального господарства спрямували 5 мільйонів гривень на закупівлю ремонтних та паливно-мастильних матеріалів до міського резерву, які будуть використовуватися для ліквідації наслідків ворожих обстрілів. 84 мільйони гривень з бюджету спрямовано на ремонт, утримання доріг, тротуарів, у тому числі й на ремонт внутрішньоквартальних доріг.

Депутати підтримали рішення про повернення з 10 червня платного проїзду у міських трамваях та тролейбусах. Нагадаємо, комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» понад два роки забезпечувало безкоштовні перевезення пасажирів трамваями та тролейбусами. Однак зараз внутрішні резерви КП «Запоріжелектротранс» практично вичерпані, а можливості бюджету Запоріжжя обмежені. Поступово зменшується кількість комунального транспорту, який виходить на лінію.