Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.06.2024 09:15

Вітання з Днем журналіста України

66615411decfd__день-журналіста.jpg

За 27 місяців повномасштабної війни українські журналісти стали досвідченими бійцями інформаційного фронту. Багато хто пішов служити до ЗСУ, став військовим кореспондентом, волонтером. У цьому цивілізаційному протистоянні з російською федерацією журналісти розуміють, яку вагу має правдиве слово, і наскільки мова має значення. Щиро вітаю журналістів з професійним святом і найперше бажаю ніколи не зупинятись у своєму розвитку і тримати планку об’єктивності.

З нагоди свята про радісне. Завдяки в тому числі й фотожурналісту Євгену Малолєтці, уродженцю Бердянська, Україна цього року вперше отримала від Американської кіноакадемії «Оскар» за фільм «20 днів у Маріуполі». Разом з режисером фільму Мстиславом Черновим Євген працював в оточеному Маріуполі навесні 2022 року. Це та журналістика, яка стає мистецтвом і водночас доносить світові нашу гірку правду про війну.

І про болюче. За час великої війни загинули троє наших земляків-журналістів, які пішли захищати Україну зі зброєю в руках. Це 52-річний Олег Якунін, редактор запорізьких сайтів Afisha.zp та Мisto.zp.ua (загинув 18.03.2022), 28-річний Олег Шемчук, журналіст-розслідувач (загинув 15.09.2022), 30-річний уродженець міста Пологи Олексій Чубашев, тележурналіст (загинув 10.06.2022).  Честь, хлопці, і співчуття близьким.

За велінням долі ми всі зараз живемо в епіцентрі світових бурхливих подій. Якими через роки виглядатимуть ці події – залежить в тому числі і від журналістів, які пишуть історію сьогодення.

 

Секретар Запорізької міської ради                                                                         Регіна Харченко