Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.06.2024 16:51

Відбувся урочистий молебень за участі митрополита Епіфанія

6661beeb38507__1S5A0233-2-(1).jpg

Запоріжжя відвідав предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Разом з ієрархами ПЦУ Запорізької, Донецької, Харківської та Дніпропетровської областей він провів урочистий молебень.

До молитви долучилися голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар міської ради Регіна Харченко, представники правоохоронних органів, військовослужбовці, волонтери та мешканці міста.

У спільній молитві просили Бога про допомогу і захист України. Молилися за українських військових та за людей доброї волі.

–  Ми сильні, незламні й надалі будемо робити все від нас залежне для того, щоб наближати нашу спільну українську перемогу. Кожен з нас на своєму місці робить все від нього залежне. В єдності ми є великою рушійною силою, яка здатна долати будь-які виклики. І Бог на нашому боці, –  сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України відзначив представників влади та громади високими церковними нагородами. Зокрема, секретарю міської ради вручив Орден Святої великомучениці Варвари.

–  Ця зустріч  –  певний символ єдності міста, представників релігійних організацій і військових. А віра надає нам цю єдність. Бо віра – це наша опора. Вона єднає людей і дає надію. Саме віра є благословенням Божим. Вона захищає наше місто, віра є однією з частин ідентифікації українського народу та української державності, –  зазначила Регіна Харченко.