Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.06.2024 17:07

Запорізька лікарня отримала автомобіль від міжнародних партнерів

6661c128e6fc1__ЗМР_ПОСТИ-2.png

Карету «швидкої допомоги» передала для Запоріжжя Мальтійська служби допомоги в Магдебурзі за підтримки Магдебурзького муніципалітету.

Раніше цей автомобіль належав автопарку Мальтійської служби допомоги. Нині ж благодійники вирішили передати його на потреби Запоріжжя, оскільки знають, який він необхідний у прифронтовому місті, що постійно потерпає від ворожих обстрілів. Доправити машину до нашого міста вдалося за підтримки наших колег з міста-побратима Магдебург, зокрема заступника уповноваженого з питань персоналу, державної служби та порядку Ронні Круга. Перед відправкою автомобіль ретельно перевірили та підготували.

У Запоріжжі «швидка» обслуговуватиме пацієнтів міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Цьому лікувальному закладу машина такого класу вкрай необхідна, адже тут цілодобово надають невідкладну допомогу запоріжцям, у тому числі й пораненим під час обстрілів та військовим. Ключі від авто передала головному лікарю секретар міської ради Регіна Харченко.

- Вдячні нашим партнерам за те, що вони розділяють наші болі та наші потреби. Тепер лікарня має додаткову потужну медичну автівку, яка допомагатиме як містянам, так і нашим захисникам, - наголосила Регіна Харченко.   

У прифронтовому місті, яким є Запоріжжя, швидка реакція медичного персоналу є життєво важливою. Цей автомобіль допоможе забезпечити швидке та безпечне транспортування поранених під час обстрілів та інших надзвичайних ситуацій. А також дозволить лікарям швидше та ефективніше реагувати на виклики, а отже, збільшить шанси на порятунок та полегшить стан пацієнтів у критичних ситуаціях.

- Вдячні нашим міжнародним спонсорам за цю допомогу, яка нам вкрай важлива. «Швидка» покращить надання медичної допомоги хворим мешканцям міста та дозволить своєчасно здійснювати перевезення між різними лікувальними закладами. Тим більше, що одну з машин «швидкої» з нашого автопарку ми передали на потреби військових, тож цей автомобіль дуже своєчасно приїхав до нас, - зазначив в. о. директора КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Петро Риженко.

ЗМР_ПОСТИ-6.png ЗМР_ПОСТИ.png