Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

07.06.2024 17:10

Запорізькі школярі готуються до змагань «Пліч-о-пліч»

6662f4f126159__1S5A0278-2.jpg

Відбулося спортивне свято переможців обласного етапу спортивних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», які візьмуть участь у всеукраїнських змаганнях.

Проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» ініційований Президентом України Володимиром Зеленським і проходить під гаслом «Разом переможемо». У сезоні 2023/2024 турніри проводяться з п'яти видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та чирлідингу. В них взяли участь понад 29 тисяч команд з різних куточків країни.

У Запорізькій області до участі у змаганнях долучилося близько 700 юних спортсменів з 19 територіальних громад. У фіналі регіональних змагань перемогли сім команд і саме вони будуть представляти Запорізький регіон на всеукраїнському етапі в Києві.

Сьогодні переможців обласних змагань привітали голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, секретар міської ради Регіна Харченко, а також регіональний амбасадор проєкту відома спортсменка Олеся Повх. Іван Федоров вручив командам-переможницям сертифікати на форму.

Регіна Харченко подякувала юним спортсменам, їхнім батькам, тренерам та організаторам, зазначивши, що кожен з учасників змагань – переможець.

- Ви для нас найбільша цінність. Вашій стійкості, вашій мужності позаздрять дорослі. Ви – наші герої, бо незаважаючи на складні умови, ви продовжуєте займатися спортом, рости духом, ставати краще тілом, - сказала Регіна Харченко.

Всеукраїнський етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» відбудеться в Києві з 12 по 16 червня. Запорізьку область представлятимуть 70 школярів у складі семи команд із п'яти видів спорту: футзал, волейбол, баскетбол, чирлідинг та спортивне орієнтування.

1S5A0270-2.jpg 1S5A0422.jpg 1S5A0573.jpg 1S5A0706.jpg