Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

08.06.2024 18:00

Комунальники отримали нову техніку з Німеччини

666472b2b92d1__photo_2024-06-08_09-30-06.jpg

За ініціативи міжнародних партнерів автопарк КП «ЕЛУАШ» поповнився новим самоскидом.

Техніка для шляховиків надана в рамках програми підтримки для українських міст, яку реалізує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ GmbH) у співпраці з муніципалітетами Німеччини. Торік в рамках цієї ініціативи Запоріжжя отримало чотири машини. Зараз вони обслуговують потреби КП «ЕЛУАШ» та Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування населення.

- Вдячні нашим партнерам, громадам і безпосередньо мерам міст Оберхаузен і Магдебург за системну допомогу. Наше комунальне підприємство тепер має нову чудову техніку. «ЕЛУАШ» зможе використати її для того, щоб зробити наше місто кращим, охайнішим, - зазначила секретар міської ради Регіна Харченко.

Місто вдячне за таку ініціативу, а також за постійну підтримку нашим партнерам з Оберхаузена та Магдебурга, мерам Даніелю Шранцу та Сімоне Борріс, які є справжніми друзями нашого міста. Вантажівка стане у нагоді працівникам КП «ЕЛУАШ» у їхній щоденній роботі з благоустрою – завантаженні сміття, дров, розчищенні снігу тощо.

- Маніпулятор має можливості для розвантаження та завантаження різних видів вантажів, у тому числі без застосування додаткової робочої сили. Раніше в нас такої техніки не було, тож таке підсилення суттєво полегшить роботу підприємства. Тепер нам не доведеться залучати підрядників для виконання робіт, - відзначив начальник служби експлуатації та ремонту машин та механізмів КП «ЕЛУАШ» Іван Сташевський.

Координацію доставки техніки здійснював, як і минулого року, КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя».