Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

11.06.2024 12:00

Запоріжцям нагадують правила безпечного відпочинку на природі

6667f3eca2007__5ece198377871264528540.jpg

З настанням літнього сезону все більше містян обирають відпочинок на природі – відвідують пляж чи влаштовують пікніки в лісосмугах. Разом з тим варто пам’ятати правила безпеки, аби відпочинок не нашкодив природі та не перетворився на трагедію.

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення наголошує, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. У випадку, якщо ви помітили, що пожежа тільки починається, наприклад невелике загоряння трави, спробуйте загасити його самотужки. Іноді досить просто затоптати полум'я або закидати піском чи ґрунтом. Після цього варто почекати й переконатися, що трава або підстилка не жевріють, інакше вогонь може розгорітися знову.

Також запоріжцям нагадують, що спалювання сухої трави та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів заборонено законодавством України.

Стосовно відпочинку на воді, запоріжцям варто пам’ятати, що відповідно до рішенням Ради оборони Запорізької області від 23.05.2024 № 186 «Про запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Запорізькій області» та рішення протоколу районної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.05.2024 року, відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області заборонено. Разом з тим, якщо ви все ж вирішили відвідати водойму, то не варто забувати та нехтувати правилами безпеки життєдіяльності та залишати дітей без нагляду.