Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

11.06.2024 11:40

Оновлено застосунок «Повітряна тривога»

666806972ff6b__Ru37pqvwliwfNIUCw7bVRBYsiTkq6TYzHUx3jqDa.jpg

На теперішній час вважається, що одним із дієвих елементів оповіщення (інформування) населення про небезпеку є застосунок «Повітряна тривога», який встановлюється на смартфон та передбачає інформування про початок i закінчення тривоги на відповідній території, яку користувач обирає сам. Останнім часом застосунок «Повітряна тривога» був доповнений новими видами оповіщення (тривоги), зокрема «Не стандартна тривога» і його можливо встановити на операційну систему Windows (звичайний комп’ютер).

Запуск зазначеного застосунку в області здійснюється оперативно-черговою службою облдержадміністрації. Оперативно-чергова служба має можливість запуску застосунку в цілому по області та/або окремо (вибірково) по районах i територіальних громадах.

Нагадаємо, застосунок доступний у Google Play Market та AppStore. Не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів або дані про геолокацію. Надсилає максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона.

Щоб отримувати сповіщення необхідно:

1. Встановити застосунок через Google Play Market або AppStore.

2. Надати йому дозвіл надсилати сповіщення та важливі попередження.

3. Вибрати область, у межах якої хочете отримувати сповіщення.

4. Відстежувати початок та кінець повітряних тривог.