Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

11.06.2024 14:05

Результати досліджень води на міських пляжах

66682fdc7cb0b__6660126c065bb__IMG_2180.jpg

У Запоріжжі продовжує діяти заборона купання на міських пляжах. Разом з тим фахівці системно проводять дослідження якості води та піску на пляжах міста.

Як повідомили у відокремленому підрозділі «Запорізький відділ ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», 3 та 4 червня було  відібрано проби води та піску на узбережжі р. Дніпро. Зокрема на пляжах  «Центральний», «Правобережний», по вул. Л. Шмідта; у зоні відпочинку Комунарського району і таке інше.

     За результатами досліджень в пробах річкової води на мікробіологічні показники зареєстровано перевищення нормативів на пляжі  «Правобережному», у зоні відпочинку «Хвиля», на Гребному каналі   за показником лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП). На пляжах  «Правобережному» та по вул. Л. Шмідта; виявлено холероподібний вібріон не О1 групи.

         У пробах річкової води на санітарно-хімічні показники зареєстровано  перевищення нормативів за показником забарвлення на пляжі «Центральний», права та ліва сторона; пляжі «Правобережному», готель «Водограй», на зоні відпочинку Хвиля; за показниками забарвлення, рН (водневий показник) на пляжі по вул. Л. Шмідта, Гребному каналі.

         У пробах піску на мікробіологічні показники зареєстровано перевищення за вмістом кишкової палички на пляжі по вул. Л. Шмідта.

         У пробах річкової води на паразитологічні дослідження вміст пестицидів та в пробах піску на паразитологічні показники - відхилень не зареєстровано.

Патогенна мікрофлора в досліджених пробах не виявлена.

Фахівці закликають запоріжців і гостей міста прислухатися до їхніх порад, бути відповідальними та утриматися від купання в річці Дніпро та інших водоймах.