Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.06.2024 09:45

Батьки учнів 14-ї гімназії знайомляться з новою школою

66697f96a3197__IMG_2438.JPG

У рамках трансформації мережі освітніх закладів до запорізької гімназії №83 були приєднані два навчальних заклади: гімназія №14 та дитсадок №129 «Конвалія». Відповідне рішення було прийняте на останній сесії міської ради.

Нині в гімназії №83 навчається 229 учнів. Після об’єднання чисельність школярів зросте до 434. За попередніми розрахунками буде сформовано 14 класів, середня наповнюваність складатиме 30 дітей.

Поки триває процес об’єднання керівництво і колектив гімназії №83 активно спілкуються з батьками закладів, які приєднуються: розповідають про школу, знайомлять з педагогами, проводять екскурсії. Одна з таких зустрічей відбулась сьогодні. На зустрічі була присутня, зокрема, пані Ольга, мама шестикласника та першокласниці гімназії № 14.

- На батьківських зборах нам повідомили про приєднання до гімназії № 83. Ми прийшли дивитись школу, познайомитися з вчителями. Оглянули кабінети, укриття, їдальню, поспілкувались з батьками учнів, які тут навчаються, і залишились задоволені побаченим, - зазначила пані Ольга.

Ще одна мама учениці гімназії №14, пані Катерина, теж згодна з тим, що дітям буде тут добре навчатись.

- Ми перейшли до 83-ї школи після об’єднання наших закладів. Вдячні, що можемо продовжувати навчання навіть у складних умовах сьогодення. Нам сподобалась школа, все влаштовує. Діти вже задовго сидять вдома і ми з нетерпінням чекаємо, аби розпочався вже змішаний формат навчання, тим більше, що тут гарне укриття, - розповіла пані Катерина.

Про потужну базу навчального закладу розповідають і батьки учнів 83-ї гімназії. Зазначають, що об’єднання – лише на краще для дітей обидвох шкіл. Тим більше, що керівництво опрацьовує варіанти підвозу учнів, зокрема, і тих що мешкають на вул. Дослідна станція. 

Наразі гімназія №83 вже розпочала підготовку до нового навчального року. В закладі завершують ремонт укриття, аби з 1 вересня учні могли вийти на змішаний формат навчання. Також у школі відремонтували стелю, оновили актову залу, відремонтували покрівлю.

- Ми постійно працюємо над тим, аби створити сучасний, безпечний освітній простір. Кожного року беремо участь у різних грантових проєктах, що дозволяє нам постійно удосконалювати заклад. Цього року виграли два гранти загальною сумою понад 500 тисяч гривень на облаштування закладу та укриття, - наголосив директор гімназії №83 Дмитро Кошель.

Крім того, керівництво обох гімназій – 83 та 14 - проводить спільні наради щодо комфортного переходу колективів та дітей. Зазначають, прагнуть максимально зберегти колективи та подбати, аби всі були працевлаштовані.

- Ми добре знайомі з колективом гімназії №83, школи розташовані недалеко одна від одної, тож спілкуємося постійно. Об’єднання двох колективів піде на користь і для дітей, і для педагогів. Будівля тут облаштована, ведуться ремонтні роботи, і укриття відповідає всім безпековим стандартам. Звичайно, що це нелегко, рідна школа все ж більше до душі, але я впевнений, що два колективи лише збагатять один одного, - підкреслив директор гімназії №14 Тарас Чумак.

IMG_2440.jpg IMG_2442.jpg IMG_2444.jpg IMG_2449.jpg