Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13.06.2024 16:00

Об’єднання ліцеїв: педагоги забезпечені роботою

666aea113a5d0__1718272423414.jpg

У Запоріжжі триває трансформація мережі освітніх закладів. Зміни торкнулись і ліцею №105. Його приєднали до Запорізького технічного ліцею. Важливим аспектом стало працевлаштування персоналу 105 ліцею. Для вирішення цього питання була створена робоча група, до якого увійшли представники Центрального відділу освіти департаменту освіти і науки міської ради, керівництво закладів, що об’єднуються, представники профспілки працівників освіти.

Сьогодні відбулось чергове засідання, на якому були розглянуто питання забезпечення роботою кожного працівника ліцею №105. У цьому навчальному закладі за основною посадою працюють 14 педагогів та 9 технічних працівників. Жоден з них не був звільнений у рамках об’єднання.

- Це вже не перше засідання. Ми прагнули дійти згоди стосовно працевлаштування наших працівників. Обговорювали, в яких кабінетах навчатимуться наші учні, чи рівноцінно перехід відбудеться, чи будуть збережені профілі навчання, чи будуть працевлаштовані наші працівники згідно з чинним законодавством. Підсумки засідання свідчать про те, що процес відбувається узгоджено, нас влаштовують варіанти, запропоновані і нашим вчителям, і нашим дітям, - зазначила голова комісії з припинення діяльності ліцею №105 Наталя Степура.

Практично увесь персонал ліцею №105 після об’єднання перейде працювати до технічного ліцею. При цьому технічні працівники залишаться обслуговувати будівлю навчального закладу №105, яка залишається в системі освіти і буде законсервована. Що стосується педагогів, то більшість з них будуть забезпечені належним навантаженням, працюючи в технічному ліцеї. Тим викладачам, яким не вистачає годин, запропонували повноцінні ставки та роботу за сумісництвом у навчальних закладах, розташованих поруч. А це гімназії № 98, 2, школа №15 тощо.

- Ми приймаємо всіх педагогічних працівників. На засіданні обговорили ту кількість годин, яку ми можемо запропонувати, і ту кількість, яку можуть дати заклади, розташовані поруч. Опрацьовуємо таким чином, щоб у вчителів 105-го ліцею не було зменшення годин і вони отримували зарплату на рівні цього навчального року, - наголосив директор Запорізького технічного ліцею Ігор Баглер.

У обговоренні взяв участь і депутат міської ради Денис Симаков, який також є членом профільної комісії. Він зауважив, що робота проведена ґрунтовна,  обговорена кожна кандидатура, і майже всі вже педагоги вже працевлаштовані