Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

14.06.2024 13:30

Відбулось чергове засідання робочої групи з комплексного благоустрою Запоріжжя

666c194ae7f12__нарада.jpg

У Запорізькій міській раді вже протягом місяця працює робоча група, яка була створена з метою координації робіт та посилення контролю для утримання території міста у належному санітарному стані та організації проведення заходів з благоустрою.

Сьогодні відбулось чергове засідання робочої групи під головуванням очільниці групи, заступниці міського голови Елли Слепян. Заслухали доповідь голови Заводської районної адміністрації Романа Кір’янова про виконані протягом місяця, з 17 травня, заходи з благоустрою. Очільник району відзначив, що в першу чергу зосередилися на координації зусиль райадміністрації, керуючих компаній, комунальних служб і розробили комплексний підхід до благоустрою територій.

Він передбачає, окрім щоденного прибирання, стратегічний план перетворення вулиць Заводського району – найперше тих, які формують його «лице». Для цього треба знати системні проблеми локацій. Наприклад, на вулиці Тенісній, яка веде до пляжу, тротуари займають «стихійні» торгівці, МАФи, автомобілі, що не на користь ні пішоходам, ні зеленим насадженням.  На вулицях Молодіжній та Історичній потрібно висаджувати дерева тощо. Стосовно того ж пляжу на вул. Лейтенанта Шмідта, на сьогоднішньому засіданні вирішували, чому там досі не підведена електрика.

Директор КП «Титан» Петро Чекер звітував про підготовку місць масового відпочинку до їх функціонування в літній період. «Титанівці» подекуди значно перевиконали план з благоустрою. Усі 34 парки та сквери, 8 фонтанів, 3 міські пляжі, 125 громадських вбиралень готові до літнього сезону, квіти на клумбах висаджено, 17 гектарів пляжного піску очищено, лавки і майданчики пофарбовано, складено акти обстеження дна водойм. Але Петро Чекер ще раз наголосив, що наразі заборонений масовий пляжний відпочинок запоріжців.

Також на засіданні робочої групи заступник директора департаменту муніципального управління міськради Єгор Демчевський  презентував проєкт оновлених Правил благоустрою міста Запоріжжя. Вони не змінювалися з 2011 року і наразі треба враховувати нові реалії. Зокрема переглянути правила утримання і видалення зелених насаджень, розташування і зміст вуличних рекламних конструкцій, утримання будівель, відповідальність за стан прилеглих територій і ще багато іншого.

Крім того, під час засідання обговорили план заходів з благоустрою до Дня Конституції України та визначили напрямки роботи на наступний тиждень.