Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.06.2024 11:25

Водолази-рятувальники дістали з Дніпра чоловіка

666ff0af24c37__IMG_20240523_101942_976.jpg

Так, 14 червня водолазно-рятувальна група знайшла чоловіка, який зістрибнув з арки мосту Преображенського.

Як наголошують фахівці з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, відвідування місць масового відпочинку на водних об'єктах та виходи в акваторію річки Дніпро на маломірних суднах - заборонені.

Пов’язано це з постійною загрозою ракетних обстрілів. Тож, аби не забували, профільні фахівці міськради приєднуються до щотижневих рейдів разом з рятувальниками, правоохоронцями й представниками районних адміністрацій. В той же час, крім профілактичної роботи з населенням, рятувальники Запорізької міської рятувально-водолазної служби продовжують патрулювати водойми.

Так, наприкінці минулого тижня близько 18.00 черговому аварійно-рятувальної станції № 2 ЗМРВС надійшло повідомлення від наряду патрульної поліції про те, що з арки мосту Преображенського чоловік зістрибнув у воду. Водолазно-рятувальна група у складі водолазів Руслана Мірзаханова та рятувальника Віктора Поповича на рятувальному човні негайно вийшла на пошук потерпілого, а черговий по аварійно-рятувальній станції тим часом викликав «швидку» й поліцію.

Близько 18:05 рятувальники знайшли чоловіка, який самостійно дістався до опори мосту. Ним виявився мешканець Запоріжжя 1990-го року народження.

Потерпілого підняли на борт у свідомому стані з ознаками тупих травм на тілі. Його доправили на берег і передали лікарям «швидкої» у присутності представників поліції.