Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.06.2024 10:35

Щодо повноважень інспекції ДАБК міської ради

66713a3e325e6__cb5bf938-9c2b-4cb8-98d1-4cdb2f809d0b.jpg

За інформацією інспекції державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, наприкінці квітня поточного року завершено роботу спільної комісії з передачі відповідної документації та вирішення питань, пов’язаних з утворенням та функціонуванням Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Запорізької міської ради.

Особливу подяку за плідну співпрацю та організацію роботи Комісії в процесі передачі повноважень інспекція висловлює керівництву Державної інспекції архітектури та містобудування України, зокрема департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міської ради повідомляє, що відповідно до вимог чинного законодавства орган державного архітектурно-будівельного контролю починає здійснювати повноваження, визначені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», на наступний день після затвердження акту спільної комісії.

29 квітня 2024 року головою Державної інспекції архітектури та містобудування України та секретарем Запорізької міської ради затверджено відповідний акт спільної Комісії.

Відтепер до повноважень Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Запорізької міської ради належить здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності щодо об’єктів будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними (СС1) та середніми (СС2) наслідками, розташованих у межах м. Запоріжжя.