Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.06.2024 12:30

У Хортицькому районі влаштували свято для першокласників

667148cabc5e2__школа-гол.jpg

Квест «Дорогою до знань» пройшов сьогодні для майбутніх першокласників запорізької гімназії № 49 і початкової школи «Злагода». У святі взяли участь, крім дітей, педагоги тепер вже об’єднаних навчальних закладів, а також рідні першачків.

- Нарешті на нашому шкільному подвір’ї лунають дитячі голоси! Відтепер наша гімназія і початкова школа «Злагода» будуть функціонувати як один навчальний заклад. Сьогоднішнє свято ми влаштували для того, щоб познайомити між собою і з вчителями діток, які восени підуть у перший клас, а також показати батькам, як буде проходити тут навчання. І від гімназії № 49, і від початкової школи «Злагода» сформовані два класи першокласників по 20 учнів. Набір ще триває, можливо буде на кілька дітей більше, - розповіла директорка запорізької гімназії № 49 Анна Хміль.

Для маленьких гостей свята підготували цікаву програму квесту «Дорогою до знань» з переходом з однієї станції на іншу, з рухливими іграми, майстер-класами, танцями та фізкульт-хвилинкою.

Їхні батьки та бабусі з дідусями теж не нудьгували – педагоги згуртували їх на окремій локації і знайомили зі школою, відповідали на всі запитання.

- Об’єднання нашої початкової школи «Злагода» і гімназії № 49 – це реальна необхідність. Діти не повинні втрачати якості навчання через війну, яка триває вже третій рік. Наші навчальні заклади розташовані поруч, тому не буде незручностей ні дітям, ні їхнім близьким. Батьки з розумінням поставилися до ситуації і дали згоду на навчання дітей  в об’єднаному закладі, де для них створене безпечне середовище. Всі педагогічні та технічні працівники нашої школи працевлаштовані. Сподіваємось на продуктивний початок нового навчального року, бо всі вже зачекалися нормальних шкільних буднів, - відзначила директорка початкової школи «Злагода» Наталія Братковська.

Свято першокласників було перерване сигналом повітряної тривоги – такі реалії нашого життя. Діти й батьки в супроводі педагогів пройшли в укриття, яке розташоване за два кроки від шкільного подвір’я. Зрештою, і до цього дітям треба звикнути.

школа1.jpg школа2.jpg школа3.jpg школа4.jpg школа5.jpg школа6.jpg школа7.jpg