Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.06.2024 14:30

У Запоріжжі активно працюють над покращенням прозорості влади

6671658c12aa8__e035c6b3-63e0-4750-a863-dc743693f820.jpg

Прозорість та підзвітність перед громадою – один з головних принципів, яким зараз керується оновлена міська влада. Саме тому починаючи з травня у Запоріжжі було започатковане проведення загальноміських нарад з актуальних питань життєдіяльності міста за участі представників засобів масової інформації. Про таке рішення оголосила секретар міської ради Регіна Харченко.

Такі наради вирішено проводити щомісячно. Саме на них розглядаються найбільш важливі та актуальні для містян питання, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста, міського господарства. Сьогодні у великому залі міської ради відбулась вже друга подібна нарада. Вона пройшла під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко.

- Було вирішено проводити такі наради щомісячно. Проводимо їх у публічному форматі за участі ЗМІ. Наше завдання максимальна публічність та прозорість. Дякую всім представникам міської влади, які зараз вже розпочали працювати у такому форматі, - зазначила Регіна Харченко.

У нараді взяли участь заступники міського голови, керівники департаментів, управлінь, районних адміністрацій міської ради, комунальних підприємств. Під час заходу було розглянуто питання прозорості міста Запоріжжя, зокрема згідно з індикаторами авторитетної інституції Transparency International.

Заступник міського голови – керуючий справами виконкому Олександр Голтвенко наголосив, що за підсумками минулого року у рейтингу прозорості міст Запоріжжя опинилося на четвертому місці з кінця. Секретар міської ради Регіна Харченко поставила завдання змінити ситуацію. За підсумками поточного року Запоріжжя має увійти до п’ятірки найбільш прозорих міст України. І це завдання мінімум.

- Серед найбільш важливих завдань на найближчий час – забезпечити публікацію проєктів рішень виконавчого комітету міської ради на сайті міської ради. Цього вимагає від нас громадськість. І це питання має бути вирішене, - заявила Регіна Харченко.