Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.06.2024 14:50

У комунальному транспорті вже восени має запрацювати автоматизована система обліку оплати проїзду

66717577e394a__e75d2e4f-6889-4eb9-8ecb-df3f0ecd69d2.jpg

Міська влада має робити все можливе для того, щоб життя містян у Запоріжжі було більш комфортним. Це стосується різних сфер та галузей міського господарства. Зокрема і роботи громадського транспорту.

Один з важливих напрямків – запоріжці мають отримати різні можливості для того, щоб оплатити проїзд у громадському транспорті. Спочатку хоча б у комунальному. Це необхідно для спрощення процедури оплати проїзду пасажирами, зменшення тривалості посадки та, як результат, тривалості рейсів маршрутів муніципального транспорту.

Саме тому у Запоріжжі вирішено впровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду (АСООП) в міському пасажирському транспорті комунальної форми власності. Це питання сьогодні обговорювалося на загальноміській нараді з актуальних питань життєдіяльності міста, яка пройшла під керівництвом секретаря міської ради Регіни Харченко.

Директор з фінансово-економічних питань КП «Запоріжелектротранс» Володимир Сухачов повідомив, що зараз валідатори встановлені у комунальних автобусах. Тепер їх планується встановити також у трамваях та тролейбусах. Кількість валідаторів також планується збільшувати. Громадяни ще повинні мати можливість оплатити проїзд з допомогою QR-коду у всьому комунальному громадському транспорті Запоріжжя.

- У нас є план дій щодо впровадження цієї системи, розрахований на 2024 рік та початок 2025 року. Однак зараз ми розраховуємо, що вже восени ця система у повному обсязі запрацює у комунальному громадському транспорті, - сказав Володимир Сухачов.

Представник «Запоріжелектротрансу» наголосив, що впровадження цієї системи надасть місту низку переваг. Зокрема щодо обліку пасажирів, пільговиків, аналізу пасажиропотоку та іншого. Саме тому вона необхідна.

Секретар міської ради Регіна Харченко наголосила, що до цієї системи, після впровадження у комунальному транспорті, мають приєднуватись і приватні перевізники. Управління транспорту міськради отримало доручення проінформувати про можливості цієї системи приватні автотранспорті підприємства, які обслуговують автобусні маршрути у Запоріжжі.

- Обов’язок приватних перевізників забезпечити громадянам можливість користуватися різними формами оплати за проїзд. Такі вимоги передбачені й у діючих договорах. Тому їх необхідно проінформувати про плани впровадження цієї системи у комунальному транспорті, її можливості, - заявила Регіна Харченко.