Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20.06.2024 09:00

Всесвітній день біженців

66718d4b1254c__день-біженців.jpg

Коли Україна на початку 21 століття приєдналась до сотні країн світу, які відзначають Всесвітній день біженців, то й у страшному сні ніхто не уявляв, що біженцями колись стануть самі українці. Життя нас не готувало до того, що мільйони українських людей, схопивши дітей, домашніх тварин і нехитрий скарб, будуть бігти, шукаючи безпечних місць, рятуючись від жахіть війни.

З початку повномасштабного вторгнення через запорізькі центри прийому внутрішньо переміщених осіб пройшли понад 300 тисяч людей, які тікали з зони бойових дій. Частина їх поїхали далі, вглиб країни чи за кордон. Частина вирішила облаштуватись у Запоріжжі. Хочу відзначити самовіддану майже цілодобову роботу запорізьких соціальних та комунальних служб, які розміщували, годували, консультували біженців.

Велика подяка волонтерам, усім представникам благодійних українських та закордонних фондів і організацій, які допомагали та допомагають зараз усім, хто потерпає від війни. З усією пошаною від імені запоріжців висловлюю сердечне «дякую» нашим закордонним друзям і союзникам, які прихистили у себе українців. Без вас, помічників, було б значно важче. Ми впораємось, переживемо ці грізні роки й залишимо собі лише вдячну пам’ять про дружню допомогу і нашу взаємовиручку.

 

Секретар Запорізької міської ради                                                   Регіна Харченко