Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

19.06.2024 16:15

У школах Запоріжжя побудують нові протирадіаційні укриття

6672d21f86014__1S5A0081.JPG

Під час позачергової сесії міської ради було прийняте рішення укладання договорів суперфіцію на користування земельними ділянками під будівництво та обслуговування протирадіаційних укриттів у низці навчальних закладах міста.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують побудувати протирадіаційні укриття на базі 5 закладів загальної середньої освіти. Це загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 88, гімназія № 107, колегіум «Елінт», запорізький академічний ліцей № 46, ліцей «Логос». Таким чином місто зможе створити сучасне безпечне середовище для учнів, а також організувати фізичні простори шкіл відповідно до вимог безпеки та сучасних стандартів.

На 23-й сесії функції замовника будівництва від департаменту освіти і науки Запорізької міської ради було передано державному підприємству «Місцеві дороги Запорізької області». Нині ж місто має надати дозвіл на користування та будівельні роботи на земельних ділянках, де розташовані навчальні заклади. Адже проєкти будівництва протирадіаційних укриттів реалізує Запорізька обласна державна адміністрація спільно з ЮНІСЕФ.

Під час сьогоднішньої позачергової сесії депутати надали дозвіл на укладання договорів суперфіцію. Вони діятимуть на період будівництва та введення в експлуатацію побудованих споруд до 31 грудня 2025 року.