Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

19.06.2024 16:30

Запоріжці, чиє житло було зруйновано, продовжать отримувати допомогу

6672d0750e09f__1S5A0186.JPG

У Запоріжжі відбулась позачергова сесія міської ради. Одне з питань, які розглянули депутати – внесення змін до програми фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких було зруйновано або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів, диверсій, тощо, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

На минулій черговій сесії жителі постраждалих будинків звернулись до депутатів з приводу надання житлових сертифікатів. У Запоріжжі вже 40 родин отримали сертифікати на придбання житла, але кошти від держави на рахунок міністерства за цими сертифікатами ще не надійшли.

- Виходить, що людина, маючи житловий сертифікат, але не маючи на ньому коштів від держави, втрачає можливість отримувати щомісячну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень в рамках місцевої програми. Це несправедливо. Тому ми продовжимо підтримувати людей та надавати матеріальну допомогу, допоки вони фактично не отримають кошти  на придбання власного житла, - наголосила Регіна Харченко.

Депутати внесли відповідні зміни до програми надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких було зруйновано або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів. Виплата матеріальної допомоги до моменту реалізації житлового сертифікату та набуття права власності на житло.