Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21.06.2024 12:55

Триває робота з покращення благоустрою Запоріжжя

66754ca1d4c4b__60c62814-0d91-4a26-8865-34b2b9eb11af.jpg

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань комплексного благоустрою території міста Запоріжжя під головуванням заступниці міського голови Елли Слепян. Нагадаємо, її було створено задля координації робіт та посилення контролю в частині забезпечення утримання території міста у належному санітарному стані та організації проведення заходів з благоустрою.

 - За півтора місяця, які працює наша робоча група, можемо констатувати більшу налагодженість роботи. Взаємодія районних адміністрацій, представників комунальних підприємств та усіх профільних підрозділів, які опікуються питаннями благоустрою, стала більш злагодженою, не зважаючи на всі об’єктивні фактори, зумовлені сьогоденням, - зазначила Елла Слепян.

Серед питань, які розглядались – виконання робіт з покосу, звіти голови Вознесенівської районної адміністрації Євгена Вербовщука та представника КП «ЕЛУАШ» щодо робіт, які були виконані, починаючи з 17 травня.

Окремо зупинилися на обговоренні реалізації проєкту «Європейський проспект». Зокрема на архетипах малих архітектурних форм – лав, урн, зупинкових комплексів, які мають бути на проспекті Соборному відповідно до «Коду міста». 

- Маємо уніфікувати малі архітектурні форми, розташовані на визначених нами локаціях на проспекті Соборному, а в подальшому - і на основних магістральних вулицях. Це мають бути практичні в обслуговуванні та антивандальні конструкції, які мають естетичний вигляд та легкі в ремонті. "Код міста" включає досить широкий спектр архітектурних рішень, тому ми маємо разом визначити, як саме ці конструкції мають виглядати, - зауважив директор департаменту муніципального управління міської ради Геннадій Тімченко.

Також члени робочої групи заслухали доповідь щодо алгоритму вирішення питання притягнення орендарів земельних ділянок до відповідальності за неналежне утримання ділянок. Обговорювалось і здійснення контролю за утриманням та технічним станом рекламних конструкції, розглянули результати інспекції Олександрівського району. За результатами робочої поїздки комунальним підприємствам були надані відповідні доручення. Заступниця міського голови Елла Слепян наголосила, що такі робочі поїздки будуть по кожному району.

- Мета таких інспекцій – не когось покарати, а для того, щоб наше місто стало чистішим і кращим, - підкреслила Елла Слепян.  

Окрім того, під час засідання обговорили план заходів з благоустрою до Дня Конституції України та визначили напрямки роботи на наступний тиждень.

83c89e16-585b-4674-a48b-3a95a0d01678.jpg 55f9e4ca-5bf7-463f-96fb-e19193fcb4ac.jpg be917a6e-1155-4df2-b1b7-c56c5c130453.jpg