Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

24.06.2024 09:00

У Запоріжжі заборонено відпочивати на воді

6676edf1ce237__d9c654bb-44fa-43bc-8bc2-d20a798a40b3.jpg

Як наголошують фахівці управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, відвідування місць масового відпочинку на водних об'єктах та виходи в акваторію річки Дніпро на маломірних суднах - заборонені згідно з рішенням Ради оборони Запорізької області  №186 від 23 травня 2024.

До  місць масового відпочинку населення належать земельні ділянки з прилеглим водоймами, призначені для організованого відпочинку на прибережних захисних смугах водних об'єктів або островах, та  водні об'єкти, на яких розташовані засоби розваг і атракціони.

Представники управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради беруть участь щотижневих рейдах разом з рятувальниками, правоохоронцями й представниками районних адміністрацій для того щоб нагадати містянам про заборону відвідування місць масового відпочинку. Але окрім профілактичної роботи з населенням рятувальники Запорізької міської рятувально-водолазної служби продовжують патрулювати водойми, працюють сезонні пости.

Зокрема 21 червня на пляжі зони відпочинку по вул. Лейтенанта Шмідта жінці, яка знаходилась у воді, стало зле. Рятувальники надали постраждалій домедичну допомогу та викликали «швидку».