Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.06.2024 09:00

День кримськотатарського прапора

667ac5dd8b6b1__кримськотат-прапор.png

Якщо ми бачимо будь-де в Україні прапор блакитного кольору з золотим гербом, то знаємо, що це територія кримськотатарського опору російським загарбникам, які в 2014 році окупували Крим. Кримські татари, вимушені вигнанці з рідної землі, втретє потерпають від поневолення російською імперією – як 10, 80 і 240 років тому. Але іншої землі у них немає, крім Криму, який є складовою Української держави.

Тому на знак солідарності з найчисленнішим корінним народом України у Києві сьогодні підійметься кримськотатарський прапор. Його блакитний колір символізує чистоту і свободу, а жовтий герб – тарак-тамга – наступність поколінь кримських татар, яка ведеться з ханських часів.

Кримські татари здобули право вільно жити на землі своїх предків після проголошення Україною незалежності. І нашу, і кримськотатарську волю хочуть підкорити російські загарбники. Але ми боремося. І знаємо, що наш блакитно-жовтий прапор з золотим тризубом і кримськотатарський блакитний стяг з золотою тамгою знову замайорять у центрі Сімферополя.

 

Секретар Запорізької міської ради                                                                          Регіна Харченко